Gubitak kilograma bez puno muke: Ubrzajte metabolizam i smršajte

30. Oct. 2009.   //   Autor:   //   Dijete, Mršavljenje   //   No Comment

gubitak kilogramaUmesto da se mučite iscrpljujućim dijetama, obratite pažnju na svoj metabolizam. Radi li dobro? Je li spor ili brz? Metabolizam vam može pomoći u brzom gubitku kilograma, i to bez puno muke. Potrebno je samo uneti  određene promene u ishranu.

Sigurno poznajete osobu koja ima brz metabolizam i upravo zahvaljujući tome uvek ima savršenu telesnu masu. Umesto da joj zavidite na tom daru prirode, skoncentrišite se na svoj metabolizam i pomozite mu da se malo ubrza.

Povremene dijete neće dati  rezultate, naprotiv. Ako želite dugo uživati u vitkom i zdravom telu, morate promeniti način ishrane, ali i uvesti vežbanje u svoju svakodnevnicu. Drugog načina nema. Mi vam donosimo nekoliko predloga sa kojim promenama krenuti.

  • Doručak, doručak i doručak

Još niste naučili da je doručak najvažniji obrok u danu? To je pravilo broj jedan koliko god vam možda išlo na živce. Doručak je obavezan, i to u prvih sat vremena nakon buđenja. Za doručak se možete obilno počastiti, a izbor je na vama. Preporučuje se voće, žitne pahuljice, ali i jaja, koja daju energiju. Budite sretni zbog ovog jela jer nema kalorijskih granica. Sve ćete ionako tokom dana potrošiti.

  • Mlečni proizvodi su obavezni

Iako ima onih koji zagovaraju izbacivanje mlečnih proizvoda iz ishrane, vrhunski nutricionisti to nikako ne savetuju. Naučno je dokazano da su mršaviji ljudi oni koji redovno konzumiraju mlečne proizvode. I sami znate da su to zdravi proizvodi koji sadrže kalcijum, a upravo on podstiče brže sagorevanje masti. Rezultat toga je, naravno, gubitak kilograma. Ne smemo zaboraviti i da mlečni proizvodi efikasno deluju na zdravlje mišića.

  • Ništa bez proteina

Znate li šta usporava metabolizam? Nedostatak proteina. Nemojte zato svome organizmu priuštiti dan bez proteina. Nutricionisti kažu da bi proteine trebao sadržavati svaki obrok, a preporuka je da se količina proteina kreće od 40 do 60 grama. Drugim rečima, počastite svoj organizam ribom i mahunarkama, a zdrav izvor proteina nalazi se i u jajima, soji i piletini.

  • omega 3 masne kiselineOmega-3 masne kiseline sve ubrzavaju

Baš kao i proteini, za organizam su neizostavne i omega-3 masne kiseline. I one pozitivno deluju na metabolizam pa ga ubrzavaju. Preporučena dnevna doza ovih dobrih masnoća je oko četiri grama. Omega-3 masne kiseline  nalaze se u semenkama lana i orasima, pasulju, soji, maslinovom ulju, bundevama i ribi.

Izvor: 24 sata

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka