Napravite sami trendi detalje

15. Oct. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

Čipka, vez i heklani detalji moderni su i ove sezone.

Iz fioke iskopajte stari milje i napra vite unikatne i trendi modne detalje.

Preko jednostavne platnene torbice našijte milje i ona će izgledati potpuno drugačije, a možete da ga iskoristite

i za pravljenje džepa.

  • Od bakine čipke nova tašna

Čipka, vez i heklani detalji moderni su i ove sezone. Iz fioke iskopajte stari milje i napra vite unikatne i trendi modne detalje. Preko jednostavne platnene torbice našijte milje i ona će izgledati potpuno drugačije, a možete da ga iskoristite i za pravljenje džepa.

Komad divne heklane čipke kojom su naše bake ukrašavale posteljinu možete da našijete na porub bele košulje i ona će biti potpuno transformisana, zanimljiva i vrlo moderna.

Na pojas jednostavnih pantalona našijte čipku, satensku traku ili pljosnatu vrpcu i dobićete nov komad garderobe.

  • I kožna garderoba voli mleko za skidanje šminke

Jaknu od glatke kože ne morate da nosite na hemijsko čišćenje svaki put kada vam se malo zaprljaju rukavi i okovratnik. Na mekanu pamučnu krpu nanesite malo mleka za skidanje šminke i istrljajte uprljana mesta. Videćete, sva prljavština će nestati.

Nubok, antilop i ostali tipovi prevrnute kože zahtevaju posebnu negu i održavanje, ali to ne znači da ne možete i sami da ih očistite. Tragove blata i manje fleke, kada se dobro osuše, možete da uklonite i mekanom četkom za odeću. Ako vam to ne pođe za rukom, potražite pomoć u radnji za hemijsko čišćenje.

Kožne jakne i cipele ne nosite po kiši, osim ako na deklaraciji ne piše da su posebno impregnirane. Ukoliko u prodavnicama nađete bezbojni vodootporni sprej, koristite ga samo za zaštitu obuće jer se manje površine lakše prskaju. Izbegavajte prskanje jakni, možete da napravite fleke.

Kožnu odeću čuvajte u pamučnoj vrećici ili staroj jastučnici.

  • Jedne pantalone, tri stajlinga

Klasične pantalone koje se blago šire nadole dobro pristaju većini žena. Izaberite model neutralnog kolorita i lako ćete ga uklopiti sa ostalim stvarima. Možete ih nositi u raznim prilikama, u zavisnosti od garderobe s kojom ih kombinujete.

  • Elegantno

Obucite svilenu bluzu i kraći strukiran sako, i plenićete šarmom i elegancijom gde god da se pojavite. Ako se odlučite za deseniranu bluzu, birajte onu jednostavnog kroja, dok bluza boje slonove kosti može da ima karnere ili porupčiće na gornjem delu. Cipele, naravno, treba da imaju visoku potpeticu ili platformu. Izaberite malu tašnu s lančićem umesto kaiša.

  • Opušteno

Tanka trikotažna tunika dužine do pola butina odlično će izgledati ako krenete na popodnevnu kafu ili u bioskop. Kaiš na struku osvežiće celu kombinaciju, ali samo ako imate ravan stomak. Uz ovo nosite baletanke ili cipele s ortopedskom petom, a od detalja stavite velike ešarpe i glomazni nakit.

  • Sportski

Majica i teksas jakna uz ravne cipele na šnir ili patike čine savršenu kombinaciju za celodnevni obilazak radnji s drugaricom. Slobodno obucite deseniranu majicu ili majicu u jakoj boji, stavite platneni kaiš i ponesite najveću torbu koju imate.

izvor: zena.blic

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka