Najveći letnji modni zločini

12. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Moda, Solarijum, Sunčanje, Torbe, Trendovi   //   No Comment

 

 

Ako vam se vide bretele brushaltera koji nije u tonu sa majicom, iskvarcovani ste, nosite japanke i kaubojski šešir, uhapsiće vas modna policija!

Ovog leta, trebalo bi da izbegavate nekoliko stvari koje su, ironično, proteklih sezona bile u trendu.

 

 

Bretele koje "vire"

Dok nosite lagani top ili haljinu, ne bi trebalo da vam se vide bretele od brushaltera. Ovo ćete izbeći, ili makar ublažiti, ako boju ili dezen veša uskladite sa bojom gornjeg dela. Međutim, nikako nemojte da pokušate da se "provučete" sa providnim, silikonskim bretelama, koje će vam se na vrućini usecati u kožu.

Grozne majice

Ovo naročito važi za muškarce, kako na plaži, tako i na ulici. Jedina majica koju smete da obučete je obična, komotna, sa kratkim rukavima. Nema veze koliko su vam ruke lepo izvajane, neukusno je nositi majicu koja otkriva ramena, kao što je "siledžijka".

Sandale i čarape

Bilo da je reč o muškim sandalama i sportskim čarapama, ili ženskim štiklicama i najlonkama, čarape i sandale jednostavno nikada ne bi trebalo kombinovati.

Japanke van plaže

Možda su najudobnija i najopuštenija obuća za leto, ali trebalo bi ih izbegavati, osim ako ste na letovanju. Možda možete da prođete sa nekim elegantnijim japankama, ali one gumene trebalo bi da ostavite u torbi za plažu, gde im je i mesto.

Previše taman ten

Veštački, "prepečeni" izgled koji je rezultat prečestih odlazaka u solarijum totalno je ispao iz trenda. Prirodan izgled se vraća u modu! Neće vam vredeti da obučete najlepšu haljinu ili suknjicu, ako vam je celo telo narandžasto-braon, a koža suva i deluje starije.

Takođe, pazite kako se sunčate, ukoliko želite da nosite top bez bretela – neukusno je pokazivati bele pruge od kupaćeg.

Kaubojski šešir

Osim ako vas ne jure naoružani Indijanci na Divljem zapadu, zaboravite kaubojski šešir. Naravno da bi lice trebalo zaštititi od Sunca, ali pronađite neki od većih, romantičnijih šešira sa širokim obodom, koji se mogu nositi i na plažu, i uz dugu haljinu.

Izvor: MONDO

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka