Zimska nega kože

8. Nov. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Hladnoća zahteva dodatnu pažnju kako bi koža ostala sjajna i meka

Imaš osećaj da ti koža više nikada neće biti meka posle dana provedenog na ledenom zimskom vetru, a potom i u zatvorenoj prostoriji, vazduha suvog od grejanja? Koža te stalnopecka, zategnuta je, izlaze ti crvene fleke?!Zimi koža postaje ekstraosetljiva, te je moraš dodatno negovati. Kako?

Bez obzira na to koliko ti ujutro bilo hladno, nemoj da se tuširaš vrelom vodom – previše topla voda još više isušuje kožu, pa pokušaj da koristite mlaku, što hladniju vodu.

Redovno radi piling rukavicom ili pilingom u kremi, kako bi uklonila mrtve ćelije. Ali, budi oprezna. Nemoj prejako da trljaš, jer bi moglo da se dogodi da oštetiš kožu.

Nije dovoljno samo namackati kožu spolja, neophodno je da je nahraniš i iznutra! Pij zato minimum osam čaša vode dnevno, a za negu kože koristi malo teže kreme ili one posebno namenjene suvoj koži. Slobodno možeš da koristiš i one dečije.

Zimsko sunce je opasnije od letnjeg. Iako većina kreme za sunčanje povezuje isključivo s letom, stručnjaci upozoravaju kako bi trebalo da se koriste tokom cele godine – čak i ako ne boraviš previše vremena napolju. Pravila su ista kao i leti. Krema se nanosi bar pola sata pre izlaska kako bi se dobro upila, a ruke i lice treba mazati svakih nekoliko sati.

Zaštiti i usne. Balzam bi trebalo da ima zaštitni faktor 15. Nanosi ga svakih pola sata, a pre spavanja na usne nanesi i neku težu hidratantnu kremu. A i usnama treba piling. Prvo ih namaži, pa protrljaj, a potom ih blagim kružnim pokretima masiraj suvom četkicom za zube. Izbegavaj karmin ako imaš osetljive usne i ako baš ne možeš bez boje- koristi sjaj u boji.

Izvor:Ženski kafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka