Modni hit nadolazeće sezone – izbeljene obrve

8. Dec. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Moda, Trendovi   //   No Comment

Ako mislite da je vreme za promenu u vašem izgledu, možda možete početi s obrvama

Čupave, debele, tanke, nacrtane, tetovirane, obojane, samo su neki od trendova kroz koje su prolazile ženske obrve posljednjih 30-tak godina. Ako ste mislili da upravo živite u dobukada je evolucija obrva završila, varate se.

Svetski modni stilisti su ponovno smislili novinu, koja bi mogla postati hit sezone ili možda nešto više, a to su izbeljene obrve.

I dok danas brojne žene sa svetlom puti pokušavaju na sve moguće načine potamniti svoje obrve, možda će konačno i one doći na svoje i odmoriti, jer će upravo svetle, bele obrve biti modni hit ovog proleća.

Verovatno je prvobitna ideja stilista bila potpuno čupanje obrva, što je zaista ekstremno, pa su shvatili da jednostavno žene nisu spremne na takav radikalan potez. Upravo je ovo kompromis koji su oni učinili kako bi ostvarili svoju zamisao u lepoti i kako bi žene mogli s modnih pista poslati na ulicu.

Ipak, nemojte se zavaravti, manekenkama na modnim pistama verovatno nisu za modnu pistu izbelili trepavice, nego su iskoristili njihovu svetlu prirodnu boju, pa je samo doradili sa posebnim tehnikama šminkanja.

Neka budu bele

Ukoliko se odlučite prikloniti novom nadasve neobičnom, ali zanimljivom trendu, evo nekoliko praktičnih saveta:

  • Nemojte pokušavati izeliti obrve kod kuće, jer bi rezultat mogao biti potpuna katastrofa. Učinite to u kozmetičkom salonu.
  • Kao što možete videti na slikama, obrve moraju biti  blond, odnosno bele i gotovo providne. Ako imate već prirodno svetlije obrve, takođe ih posvetlite do kraja. Cilj je da bude što dramatičnija razlika. Ne smeju biti sive, žute, crvenkaste…
  • Kako biste naglasili svetlu boju obrva, koristite tamnu šminku za oči, dok na usne stavite mat ruž u boji pudera ili kože, ili crvenu zagasitu nijansu.
  • Ako vam se sviđa ovaj modni trend i ne želite izbeljivati obrve, a svetlije su nijanse, možete ih prekriti sa temeljnim puderom, ali pazite da ne izgledate kao da idete na maskenbal.

Izvor: zena.hr

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka