Zablistajte u najluđoj noći

20. Dec. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Moda, Obuća, Trendovi   //   No Comment

moda

Možete izgledati glamurozno uprkos krizi, poručuju poznate dizajnerke Suzana Perić, Svetlana Proković i Maja Nedeljković Davidovac. One savetuju da kupite jedan efektan komad odeće i da ga dopunite detaljima koje već imate u svom ormaru. Evo njihovih predloga šta da izaberete.

Maja Nedeljković Davidovac

Kreatorka koja potpisuje modele za modnu kuću „Nicola’s“ smatra da novogodišnja toaleta treba da bude prilog stilu, raspoloženju i mestu. Detalj koji ne smete izostaviti ove sezone su šljokice, pa Maja preporučuje da obavezno imate nešto svetlucavo na sebi.

− Ako odlučite da obučete haljinu, neka ona bude od šljokica ili satena, sasvim uz telo ili A forme. Ostali detalji u tom slučaju treba da budu diskretniji. Ukoliko haljina nije sjajna, možete je dopuniti kaišem od laka ili satena. Uz svetlucavu haljinu možete kombinovati i mat helanke ili obrnuto. Probajte sami da napravite šal ili kravatu od materijala sa šljokicama koji se može kupiti u bilo kojoj radnji metražne robe. Cipele ili čizme neka budu sa platformom, ali je važno da povedete računa o udobnosti, kako ništa ne bi poremetilo vaše dobro raspoloženje − savetuje kreatorka, čije ime je sinonim za prefinjenost i eleganciju.

Suzana Perić

Popularna dizajnerka planira da Novu 2010. dočeka u crnoj mini haljini sa šljokicama, u stilu Odri Hepbern. Našim damama preporučuje da izaberu mini suknju ravnog kroja.

− Neka to bude crna pismo suknja sa nitnama u pank stilu, koju, u zavisnosti od toga šta imate u svom garderoberu, možete dopuniti na razne načine. Za smele devojke savršene građe, predlažem čipkaste ili svetlucave čarape, ali se ovakva suknja može kombinovati i sa helankama. Dobro će izgledati sa crnom treger majicom, polurolkom ili korsetom. Osim crne boje, koja je moj novogodišnji izbor, ovakvu ili sličnu mini suknju možete nositi i sa belom ili srebrnom majicom, ali i uz neki top. Lakovane ili kožne polučizmice, sjajno će se složiti sa ovim predlogom, ali nisu isključene ni jednostavne moderne čizme preko kolena − kaže Suzana Perić, poznata po seksi kreacijama u kojima se pripadnice lepšeg pola osećaju više nego ženstveno.

Svetlana Proković

Kreatorka čija je robna marka „JSP“ osvojila Beograđanke predlaže da garderobu za najluđe veče obogatite nekim atraktivnim odevnim komadom koji ćete i kasnije moći da nosite na različite načine. Zato predlaže bluzu iz svoje ovogodišnje kolekcije za jesen/zimu, koja se kasnije može nositi i kao džemper ili prsluk, ili neku sličnu.

− Ovakvu bluzu za doček možete kombinovati sa uskom crnom suknjom do kolena, čizmama ili cipelama sa visokom potpeticom. Predlažem da ceo stajling dopunite visećim minđušama i dugačkim rukavicama. Bilo bi dobro da kombinacija bude svedena na dve boje − uz sivo će dobro ići crna ili zelena, ljubičasta, tirkizna. Kasnije ovakvu bluzu možete nositi i uz slim farmerke, sa majicom uskih rukava ili košuljom koje ćete obući ispod.
Za novogodišnju proslavu možete izabrati i bluzu-tuniku sa miš rukavima. Neka bude uska oko kukova, a u gornjem delu široka, koso sečena, tako da jedno rame bude golo. Kombinujte je uz nešto usko, a dopunite je dugačkom ogrlicom koja će dodatno izdužiti figuru − kaže dizajnerka kreativnog tandema Proković, koja se sa sestrom Jelenom trudi da naše dame uspešno prate korak sa svetom.

Olivera Vučetić

Izvor: Žena blic

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka