3 najčešća pitanja koja muče žene u vezi sa orgazmom

6. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Lifestyle, Ljubav, Sex   //   No Comment

 

 

3 najčešća pitanja koja muče žene u vezi sa orgazmom

Naš najpoznatiji seksolog dr Savo Bojović objašnjava zašto neke žene imaju problem da dožive orgazam, što veoma često i kriju od svojih partnera.

Veliki broj žena nam se javlja sa najintimnijim pitanjima i problemima vezanim za nemogućnost da dožive orgazam. Akademik dr Savo Bojović, ginekolog, androlog i seksolog, pomaže našim čitateljkama da razreše neke dileme koje se tiču seksualnog vrhunca, ali i nudi odgovore koji im mogu pomoći da ga lakše dostignu.

  • IMAJU LI SVE ŽENE KLITORIS?

Pitanje: Da li je moguće da uopšte nemam klitoris ili je on samo suviše mali, pa ga ne osećam?

Mirjana, 25

Odgovor: Sve žene sigurno imaju razvijen ovaj organ, međutim kod nekih žena on je veoma mali i jedva se oseti prstima. Kod drugih žena on može da bude naglašen ili prenaglašen, kao i polni organi kod muškaraca. Klitoris je u suštini minijatura muškog polnog organa. Kod onih žena koje doživljavaju klitoralni orgazam, on se seksualnim igrama sve više razvija, a kod onih koje ne doživljavaju klitoralni orgazam on ostaje posebno nerazvijen.
Kada je reč o orgazmu, želim da naglasim da postoje tri grupe žena koje doživljavaju orgazam na tri različita načina.

1. Prva grupa su one koje doživljavaju orgazam na klitorisu. To znači da su im potrebni maženje i milovanje, kompletna seksaulna predigra, a onda da se sva seksualna aktivnost – nadražaj, skoncentriše na klitoris.

2. Druga grupa su one koje doživljavaju vaginalni orgazam.
Mnoge žene misle da su centri duboko u vagini, pa iz tih razloga čeznu za muškarcima koji imaju veliki i razvijen polni ud, smatrajući da će tako dostići strasnije i seksulano bolje uzbuđenje. Međutim, činjenice govore da su seksualni centri na početku vagine. Traženjem te G-tačke, koja se nalazi na početku vagine, prstom možemo opipati jednu malu neravninu punu nervnih završetaka. Prelaskom penisa preko tog dela, žena se dovodi do maksimalnog seksualnog uzbuđenja – doživljava orgazam.

3. Treća grupa žena doživljava orgazam potpuno podjednako stimulišući vaginalni i klitoralni deo svoga tela. Njima je ta seksualna igra – draž podjednako usmerena na oba seksualna centra. Mi tokom seksualne anamneze uzimamo podatke gde joj se nalazi razvijeniji seksualni centar. Žena nas tada obično gleda zbunjeno, jer ne oseća razliku između vaginalnog i klitoralnog orgazma.

  • NIKAD NISAM DOŽIVELA ORGAZAM

Pitanje: Imam 30 godina i nikad nisam doživela orgazam. Glumim ga već godinama i konačno sam to priznala suprugu, što je za njega veoma frustrirajuće. Toliko sam ljubomorna na žene kojima polazi za rukom da dožive bilo koji orgazam, a ja ne uspevam nijedan. Zašto?

Tamara, 30

Odgovor: Činjenica je da ogroman broj žena koje ne doživljavaju orgazam u seksualnim aktivnostima sa svojim partnerima ili suprugom, glume da su doživele orgazam. Često ih hvale da su im omogućili izuzetno uživanje koje ih je dovelo do orgazma. Muškarac nije u stanju da razlikuje da li je to stvarno bio orgazam ili žena vrlo uverljivo glumi, ali mu izuzetno prija kada čuje komplimente za to da je on omogućio da žena doživi vrhunac sladostrašća. Ovo je prilika da kažemo da i kod mušakaraca postoji ova pojava, posebno kod onih koji više puta u toku dana imaju priliku da sretnu neku lepu, izazovnu damu koja im omogući seksualnu aktivnost, pa se hvale kako su imali više žena u toku dana sa kojima su uživali na seksualnom planu.

Kada sam bio u situaciji da te pacijente pregledam, najčešće da ispitam njihovu zabrinutost za moguću infekciju posle brojnih seksualnih aktivnosti, proveravao sam kako to oni uspevaju u tim godinama da ponove seksualnu aktivnost više puta. Poznato je da se seksualna aktivnost u prvoj godini braka obavlja jednom dnevno, a kasnije jednom do najviše tri puta nedeljno, pa me je zanimalo da li je moguće da jedan stariji muškarac to čini više puta u toku dana! Oni su mi odgovarali da je reč o triku, gde sa prvom ženom koju su tog dana sreli uživaju u seksu, ali ne dozvole da izluče seme – ne dožive orgazam, već ga odglume. Tako uspevaju da imaju više odnosa u toku jednoga dana.

Vama savetujem da potražite najbližeg seksologa sa kim biste porazgovarali i dali mu mogućnost da ispita vaš slučaj. Najčešće se radi o jednostavnim stvarima, pa se problem, kada se nađe uzročnik, veoma brzo reši.

  • KAKO DA DOŽIVIM VAGINALNI ORGAZAM

Pitanje: Nikada nisam doživela vaginalni orgazam, iako tokom oralnog seksa doživljavam klitoralni. Čini mi se da imam odličan seksualni život, partner me veoma uzbuđuje, kao i ja njega. Mislim da smo potpuno otvoreni jedno prema drugom. Najčešće imamo i po nekoliko odnosa jedan za drugim, koliko nam je jaka želja. Nekad mi se čini da sam na ivici da ga doživim, ali ipak ne uspevam. Šta treba da radim?

Vesna, 42

Odgovor: Potpuno je svejedno da li žena doživljava samo klitoralni i vaginalni orgazam, ili podjednako oba. Smatram da je neophodno da se uvaži jedan stav Svetske zdravstvene organizacije, po kom je normalno da se seksualne aktivnosti odvijaju jednom dnevno ili čak više puta u toku dana, kod onih partnera koji su u braku prve godine. Na taj način oni troše maksimalno seksualnu energiju i doživljavaju orgazam. Ako žena može da doživi više puta orgazam tokom jednog seksualnog čina, to su onda retki seksualni porivi. U našim podacima bila je pacijentkinja koja je navela da je jedan za drugim doživela i 48 orgazama.
I da naglasimo šta je za ženu bolje i značajnije – niz frekvencija seksualnih odnosa ili jedan uspešan, vredan seksualni doživljaj? Kada smo pomenutu damu to pitali, ona je odgovorila da je mnogo značajnije imati jedan, ali vredan seksualni odnos.

Izvor:Žena | Blic.rs

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka