Prolećna kozmetika – šareno nam se piše

17. Mar. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment

 

Ovo proleće je šareno! I to ne samo kada procveta cveće, nego i na vašem licu. Na modnim pistama dizajneri su prezentovalii manekenke u šarenim i jakim bojama. Ove sezone slobodno ocrtajte dugine boje na očima, a usne  našminkajte sa dodatnom dozom sjaja.

 


Ljubičasta, tirkizna, žuta, zelena – glavne su boje ove sezone koje bi se trebale naći na vašim kapcima. Brojni šminkeri inspirisali su se hit filmom posljednjih meseci „Avatarom“ i tako stvorili šminku kao iz bajke.


Kako konačni rezultat ne bi bio pre šaren, kombinujte maksimalno tri nijanse iz iste porofice boja. Tokom dana idealni su nežni sjajevi puderaste strukture koji će stvoriti blagi pastelni efekt. Večernje boje smeju biti upadljivije. Posebno će doći do izražaja ako ih nanesete uz pomoć mokrog kista.

Kod izbora boja vodite se svojom bojom očiju
.

Za žene smeđih očiju tu su sjajevi u ljubičastoj i plavoj boji. Na zelenim očima će spektakularno izgledati žuta boja, a za plave zelena.
Ako su vaši kapci našminkani u boji, nipošto to nemojte činiti i sa trepavicama – držite se dobre stare crne maskare, a vaše usne neka budu našminkate što prirodnije, u blagim nijansama roze.


Možete se odlučiti i za sjajne usne.

Važno je da boja odgovara vašoj nijansi kože.

Za pomalo hladan ton odgovaraju pink nijanse i boja trešnje. Ako imate topao bronzani ten možete se okrenuti nijansama narandžaste ili crvene boje.

Kako bi boje na vašim usnama duže izdržale sledite ove kratke korake:

 

    • Na usne nanesite podlogu.
    • Nanesite olovku za usne uz ivicu usnica. Pazite da je boja u tonu ruža kojeg ćete naneti. Najlakše ćete naneti olovku ako idete od spoljašnjeg ugla usana prema sredini.
    • Ruž nanesite uz pomoć četkice.
    • Maramicom lagano prođite preko usana kako biste skupili višak ruža. Nakon toga nanesite još jednom ruž uz pomoć četkice.
    • Ako imate tanke usne nanesite providan sjaj za usne na sredinu usana. Ovaj mali trik će vizuelno povećati vaše usne.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka