Savršene trepavice u 5 koraka

16. Mar. 2010.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment

One su jedini deo ženskog tela za koji nikada ne kažemo da je dovoljno popunjen. Zato, ako želite da imate duge, guste i baršunaste trepavice poslušajte savete svetskih make up stručnjaka.
Da bi imali savršene trepavice koristite „uvijač“.trepavice

„DRAMATIČAN“ IZGLED

Neka se losion pre šminkanja dobro osuši, pre nego što stavite maskaru. Tako ćete izbeći razmazivanje, ako vam kapne šminka na lice. Koristite i svetliji korektor za podočnjake, jer to dodatno ističe trepavice.

KORISTITE POMOĆ


Da bi imali savršene trepavice koristite „uvijač“. Stavite ga veoma blizu korena trepavica.Pritisnite nežno, zadržite nekoliko sekundi, zatim pustite, pomerite i ponovite postupak. Na svakom mestu ponovite uvijanje dva, tri puta, a preko premažite maskaru.

MASKARA


Neka vaša mascara bude kremasta, ne suva. Preporučujemo Lancôme Hypnose Drama. Kada je nanosite u slojevima, sačekajte dva minuta da bi mogla da se osuši. Da biste trepavice maksimalno „podigli“ ruka treba da vam bude u vertikali kada je nanosite od unutrašnjeg do spoljašnjeg dela oka.

SLOJEVI


Posle svakog premazivanja trepavica maskarom, pročešljajte ih češljićem, zatim ih malo poprskajte puderom u prahu, pa opet stavite maskaru. Ponovite više puta. Trepavice će tako izgledati paperjasto, krznasto. Da izbegnete stvaranje grudvica, završni sloj premažite vodootpornom maskarom.

„VEŠTACI“


Ako želite ekstra volumen stavite veštačke trepavice. Najbolje je da ih stavite samo na spoljnji ugao oka. Takođe, vodite računa o prilici za koju nameravate da ih koristite, pošto su u svakodnevnoj upotrebi nepoželjne.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka