Nega osetljive kože vrata

11. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Nezi lica većina nas posvećuje puno vremena dok tanku i osetljivu kožu vrata zaboravljamo. A upravo je to, zajedno sa rukama i podočnjacima prvo mesto na kojem će se pojaviti vidljivi znaci starenja. Koža na vratu mnogo je tanja nego na ostalim delovima tela, a sadrži i manje lojnih žlezda, pa se stoga lakše suši i sklonija je dobitku bora.


Vrat je sastavljen od složenih mišića koji se starenjem i izostavljanjem odgovarajućih vežbi opuštaju pa koža gubi gipkost i čvrstoću. Opuštena koža vrata može biti nasledna ili posledica velikih promena težine. Isto kao lice i ruke, vrat je gotovo uvek izložen vremenskim uticajima – suncu, vetru i hladnoći, a sve to utiče na brže starenje.

 

Vrat treba istu vrstu nege kao i lice: čišćenje, hidrataciju i peeling. Kozmetičari preporučuju da svoju uobičajenu negu lica proširite na vrat i grudi. Uklanjanje odumrlih ćelija na vratu potrebno je barem jednom mesečno. Što je koža suvlja to ih je češće potrebno uklanjati. Sprečiti štetu je očito bolje nego lečiti, ali ako već imate bore i mali podbradak, pravilnom negom možete izbeći da stvari krenu nagore.

 

Proizvodi koji su posebno namenjeni nezi vrata obično su gušći nego uobičajene kreme. Oni daju vlažnost suvoj i tankoj koži, čine je glatkom i elastičnijom i sprečavaju stvaranje bora. Izlaganje suncu najveći je krivac za prerano starenje kože, pa zato uvek upotrebljavajte kreme sa zaštitnim faktorom. Vruće kupke i parfemi mogu takođe štetiti koži na vratu.


Negovanje vrata kremama i maskama je jedno, ali ništa ne izgleda gore nego podloga za puder koja završava na bradi posebno ako je proizvod koji koristite nešto tamniji od vašeg tena. Najbolje je upotrebljavati nijanse koje su gotovo nevidljive kada se nanesu i koje se lagano pretapaju u područje vrata.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka