Klompe sa visokom štiklom hit ovog leta

27. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Obuća, Trendovi   //   No Comment

Možda ih obožavate, možda vam nisu najomiljenije, ali jedno je sigurno – ovog proleća gledaćete ih na svakom koraku.20091007_clogs_560x375 Reč je o klompama, jednom od nacionalnih obeležja Holanđana.

U svet mode ove sezone na velika vrata ih je progurao Karl Lagerfeld. Za kuću "Šanel" čuveni kreator je izmaštao klompe sa visokim potpeticama. Nove klompe su stilizovane, ulepšane, a koliko su udobne, moraćete sami da probate.

 

 

  clog-laden.co.uk4 steve_madden_daynty_clog-300x300 studded-clog

Međutim, nije Lagerfeld jedini koga su inspirisale klompe. I kuća "Luj Viton" predstavila je svoju verziju ove obuće, koja je zapravo nešto između klompi i kratkih čizama, a i "Selin" je napravio nekakvu kombinaciju od sandala i klompi. Pojedini modeli su ukrašeni kožnim kićankama, neki perjem, a mnogo modela na sebi ima krznene repiće. Ipak, svima su zajednički drveni đonovi, kao i metalni zakivci.

Iako pojedini modeli izgledaju tako da pomišljate kako vam je za hod u njima potrebna velika veština, verujemo da će žene širom planete poželeti da ovog proleća imaju barem jedan par klompi.

SP_clogs 

chanel-clogsMnogi klompe nose zbog udobnosti i kao udobna vrsta obuće odavno su u primeni. Kod nas su, na primer, u ponudi klompe šabačkog proizvođača "Leon", specifične po tome što se proizvode na tradicionalan način, onakav kako su pravljene još u vreme kada su tek kretale u osvajanje sveta.

 Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka