Make-up saveti za brinete

29. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up, Trendovi   //   No Comment

Make up-om možete naglasiti najbolje crte lica i dovesti svoj izgled do savršenstva. Različiti tipovi tena i boje kose zahtevaju drugačije nijanse šminke kako bi se naglasila prirodna lepota.

Tamna kosa pruža niz mogućnosti kada je šminkanje u pitanju. Djevojke smeđe kose mogu koristiti niz boja senki, od svetle i zlatne nijanse smeđe, do tople čokolade i tamne kafe.
Brinetama se najčešće savetuje da koriste boje koje odgovaraju njihovoj boji kose.

Žene svetlije smeđe kose trebale bi se držati svetlijih nijansi, a one sa tamnom kosom mogu se poigrati sa tamnim tonovima šminke. Osim boje kose, prilikom odabira šminke treba voditi računa i o boji kože i očiju.

Kojih bi se saveta trebale pridržavati brinete?

1.
Prirodne nijanse senke na očima dobar su izbor za brinete jer stvaraju sofisticiran, prirodan izgled. Nezavisno o specifičnoj nijansi, žene sa smeđom kosom trebale bi birati senke boje kafe i tople smeđe nijanse. Boje mesa dobar su izbor za dnevne kombinacije. Brinete svetlijeg tena mogu birati između svetlo smeđih nijansi sa primesama breskve ili roze boje, jer tako ističu blistavost kože.  Ljubičasta i senke boje lavande ističu smeđe oči, dok tamno siva, tamno plava, zelena i zlatni tonovi daju pogledu dubinu.

  
Za večernje izlaske na raspolaganju su smelije, izazovne boje, poput crne, tamno smeđe. Uz ove nijanse postiže se efektan dramatičan izgled i smoke na očima. Ipak, pripazite! Ako naglašavate oči izražajnim bojama, neka ostatak make-upa bude prirodan i neutralan.

2. Bronzeri laskaju tenu svih brineta. Ako imate svetli ten, uz malo “sunca” osvježićete lice i dati mu glamurozni izgled. Bronzer u puderu nanesen na obraze daje konture celom licu, blistav i svež izgled.

3. Što se tiče usana, birajte tople, bogate tonove, a ne svetle nijanse ruževa. Za večernje izlaske probajte boje terakote ili vina, jer ćete tako naglasiti usne.  Ako želite prirodniji, nežniji izgled birajte sočne, providne sjajeve koji manje izražavaju usne. Matirani crveni ruževi dobar su izbor za dnevnu varijantu, ako je ostatak lica našminkan blagim nijansama.

4. Izbor prave nijanse podloge, koji odgovara vašoj koži i boji kose je neophodan kako biste postigli besprekoran, ali prirodan izgled. Podlogu, pre kupovine, obavezno testirajte na ruci i danjem svetlu, a ako se ne možete sami odlučiti, zatražite savet stručnjaka.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka