Trendovi u šminkanju za leto

18. May. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Moda, Trendovi   //   No Comment

Poznati šminkeri polemišu da li postoje trendovi za ovu sezonu. Sve  kompanije su izbacile svoje kolekcije, ali njihovi predlozi nisu svi isti. To je super, kad svako ima svoj fazon. Kako vreme odmiče, trendovi se ipak definišu i izdvajaju. Tako, kada sada načinimo presek svih ponuda, dobijamo dva stila šminkanja.


Za razliku od zimskog trenda šminkanja gde su dominirale tamnije zemljane boje na očima u „smoky eye“ tehnici, ovog proleća i leta u trendu su vedrije boje, a trend šminkanja je izuzetno ženstven.

 

Veštačke trepavice su i dalje veoma popularne u kombinaciji sa ajlajnerom i nežnijom i blažom varijantom „smoky eye“ tehnike ili tehnike „dim u očima“.  Tutorijal šminkanja „dima u očima“ možete pronaći ovde.

 

Dnevni i najpopularniji način šminkanja podrazumeva 5 stavki:


1. besprekoran i blistav ten


2. roza rumenilo na obrazima


3. veštačke trepavice i ajlajner


4. sjajne roza usne


5. prirodne deblje obrve

 

Prirodan izgled je najveći trend ove godine, pa samim tim i deblje obrve daju taj prirodniji izgled licu. Veoma dugačkim veštačkim trepavicama ćete postići taj ženstveni i glamurozni izgled. Ovom zdravom i glamuroznom izgledu veoma doprinosi savršena koža. Blistava koža je ključ  letnjeg načina šminkanja. Potrebno je postići prirodan, besprekoran i svež izgled kože koji upravo i dočarava letnje  vreme.


Svetlo roza rumenilo pomaže kod postizanja ovog prirodnog izgleda i treba ga naneti na najispupčenije delove obraza, a nakon toga naneti i sjaj za lice i na taj način postići izgled blistave kože. U ovom tutorijalu možete videti kako to radi sebi jedna šminkerka. U tutorijalu možete videti i korišćenje ajlajnera za postizanje izgleda mačijih očiju.

 

 

 

 

 

 

Večernja varijanta podrazumeva jaču šminku, što bi značilo da pustite mašti na volju kombinujući više nijansi pastelnih i vedrih boja na očima. Postignite dim u očima u zelenim i plavim nijansama. Zelena je totalni pogodak,  kao i zeleni lak za nokte. Možete, recimo, isprobati i dim u očima sa ljubičastim i roza nijansama. Izuzetno je popularna  i žuta boja senke. U kombinaciji sa braon nijansama ona može izgledati odlično. Nemojte štedeti na senkama, intenzivna boja na kapcima je totalno in. Ukoliko nanesete izuzetno jaku senku onda ipak manje naglasite usne. Dovoljno je naneti svetlo roza sjaj. Naravno, i kod ovog načina šminkanja savršeni ten je obavezan.

 

Letnji trend ove godine se definitivno odlikuje savršenim i blistavim tenom u kombinaciji prelepo našminkanih i izraženih očiju u vedrim sedefastim i mat bojama. To može biti i savršeni ten sa jasno definisanim sjajnim intenzivno roza usnama.

 

Doduše, klasični dim u očima koji podrazumeva sivu senku i crni ajlajner je još uvek u trendu. I crveni karmin je i dalje popularan. Jako je popularan i ljubičasti ajlajner koji može lepo da se ukombinuje sa ljubičastom senkom i na taj način oblikuje nežan i blag efekat dima u očima koji se slaže sa velikim brojem različitih tenova kože.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka