Make–up usana

25. Sep. 2010.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up, Trendovi   //   No Comment

Već je poznato koliko umetnost šminkanja ima uticaja na izgled svake žene.  Ako ste sledbenica modnih trendova onda morate da znate sve detalje o šminci na usnama.

 

 

Ove jeseni većina dizajnera bazira se na usne spremne za ljubljenje i tkzv. vampirske usne. Ovakav izgled usana možete postići za par minuta, ako imate odgovarajući pribor – ruževe, sjajeve, četkice … Jednom kad uradite make up usana savršeno, nećete morati da gubite vreme na šminkanje očiju i ostalih delova lica.

Bordo, roze i ljubičasto su neke od najvrelijih boja koje se nose na usnama ove jeseni. Stavite mnogo sjaja i budite spremne za pokazivanje svojih usana. Karmin je lak za nanošenje, ali ipak postoje neka pravila kao i u svemu. Pročitajte u nastavku koje nijanse ruža najbolje odgovaraju vašem tenu i obliku usana.

 

Potcenjivanje značaja make up-a usana može biti fatalna greška za svaku ženu. Lepe usne mogu znatno poboljšati vaš izgled, zato je važno da uvek pazite da ne kupujete jeftinu šminku i preparate za negu usana.

U zavisnosti od tena vaše kože- topao ili hladan, najbolje je da kao podlogu odaberete roze i sve nijanse breskve i uklopite ih sa sjajem ili mat karminom. Jedina stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju pri biranju nijanse karmina je da na kraju šminkanja on mora da istakne vaše usne.

 

Da bi postigle dramatičan efekat, možete prvo da sa krejonom za usne  iscrtate liniju oko usana, a zatim da namažete i usne sa istom bojom karmina kao što je i krejon. Na kraju stavite mnogo sjaja. Karmin nemojte nikad nanositi direktno na usne, nego pomoću četkice.

Što se tiče očiju možete staviti bilo koju senku, ali pošto ste istakle usne, trebalo bi da bude svetlijeg tona. Bilo koji look da izaberete, budite sigurne da je to onaj pravi stil za priliku na koju idete i za koju ste se obukli.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka