Tajna “peglanja” kose

25. Sep. 2010.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

2Pegla za kosu odavno je našla svoje mesto među omiljenim kozmetičkim potrepštinama mnogih pripadnica lepšeg pola, jer pomaže da nam kosa bude ravna i sjajna, baš kao onda kada izađemo iz frizerskog salona.

Koliko god proizvođač hvalio svoj proizvod, imajte na umu da je reklama jedno, a sasvim drugo uticaj koji ona ima na kosu. Prečesto i predugo korištenje pegle za kosu može joj itekako naštetiti, pa joj je zbog toga potrebno posvetiti dodatnu negu.
Da bi pegla bila efikasnija i da biste je morale koristiti što manje, redovno nanosite preparate za ravnanje kose, najbolje penu. Takođe, negujte je maskom i kremom, da bi se koliko-toliko sprečilo njeno isušivanje.
Zanimljivo je da su pegle pre samo nekoliko decenija izrađivane od metala te je njihova upotreba bila dosta komplikovana, a danas su većinom od keramike i sigurne su za korištenje. Keramika se koristi jer se preko tog materijala lakše raspršuje toplina.

 

Kako je koristiti?


1Nikada je nemojte stavljati na mokru kosu! Ako čujete zvuk kao kada kapne voda u vruće ulje, prekinite sa peglanjem. Tako se dodatno oštećuje kosa.
Jedan pramen obradite samo jednom, nemojte ponavljati postupak.
Uzimajte manje pramenove i povlačite ih između pegle.

Kosu podelite u otprilike sedam-osam pramenova i onda ih obrađujte peglom.
Ako je koristite svaki dan, izaberite skuplji proizvod, jer će vam se dugotrajno isplatiti.
Nakon pranja kose osušite je peškirom, fenom ili ostavite da se osuši na vazduhu. Želite li slabije ispeglanu kosu, stavite penu, a za jači efekat prethodno stavite gel.

Krenite od šiški. Nakon što ste prošli peglom kroz šiške, prođite i četkom kroz njih.
Da bi vam kosa izgledala sjajna, stavite malo silikonskog seruma na nju.
Svaki pramen ravnajte peglom od korena, pa je lagano pomičite prema vrhovima.
Namestite peglu na najjaču temperaturu želite li biti pre gotove te ako vam je kosa jako kovrdžava i želite je sasvim izravnati.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka