Šta je orgazam grudi i kako ga postići?

24. Sep. 2010.   //   Autor:   //   Ljubav, Sex   //   No Comment

 

Tehnikama masaže do vrhunskog užitka.

Orgazam grudi može se doživeti kao posledica nadraživanja celih grudi ili samo bradavica. Do orgazma grudi mogu vas dovesti masažne tehnike koje žene preko jakog uzbuđenja vode do orgazma, koji je jako povezan s hormonom oksitocinom. Levin Roy u članku koji se nalazi u prvom broju časopisa seksualnosti Sexual & Relationship Therapy opisuje da se spomenuti hormon u telu otpušta za vreme seksualne uzbuđenosti, a postoje i naučni dokazi da se taj hormon otpušta za vreme milovanja ženskih grudi.

Revija Men’s Health orgazam grudi predstavlja istraživanjem dr. Herberta Otta, koji veli da se ta vrsta orgazma događa kada je fokus uzbuđenja samo na grudima, ali i da je to druga najčešća vrsta orgazma. Barry R. Komisaruk i ostali autori knjige The orgasm answer guide otkrivaju da se orgazam grudi događa u trenutku kada stimulacija grudi utiče na nadraženost nekih živčanih neurona u hipotalamusu, gde se nalazi senzor za aktivaciju uzbuđenosti genitalija.
Šta o orgazmu grudi kaže statistika?
Dr. Otto testirao je 213 žena, od kojih je 29 posto jednom ili više puta doživelo orgazam grudi, a po istraživanju seksologa Marshalla Millera i Doriana Solota, orgazam grudi doživelo je samo jedan posto ženske populacije. Orgazam grudi doživele su i neke trudnice ili majke koje doje kada su bebe sisale njihove bradavice.

 

Osim oksitocina, u majčinom mleku nalazi se i hormon prolaktin. Brojne žene zato se za vreme dojenja najviše približe orgazmu grudi. Osim toga, lakše ga doživljavaju žene s manjim grudima nego one s velikim, poručuje Levin Roy. Iako je orgazam grudi dosta retka pojava, stimulacija grudi, koja je njegov preduslov i vodi do njega, kod većine ljudi jako utiče na uzbuđenost.

 

Kako do orgazma grudi?


Orgazam grudi ne postiže se samo tako, jer su pripreme za taj orgazam malo veće. Malo će koja žena biti oduševljena grubim štipanjem i gnječenjem grudi, ali nijedna se neće buniti zbog nježnog ljubljenja, maženja i lizanja. To nije dovoljno raditi nekoliko sekundi. Kako biste pobudili žensku seksualnu opuštenost, potrebno je masirati barem 20 minuta.
Žene na portalu Sex Kitten preporučuju da se bradavice nadražuju vrlo nežno jer grublji potezi izazivaju neprijatnost i bol. Ženama je posebno uzbuđujuća masaža pri kojoj partner grudi obuhvati celim dlanovima i masira ih tako da svi prsti osim palca kružno masiraju bradavice. Pri masaži je pametno koristiti neko masažno ulje, dodiri će biti prijatniji i intenzivniji, a možete pokušati i sa perom. Nikako ne zaboravite ljubiti grudi, preporučuje priručnik Secrets of erotic massage.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka