Možemo osetiti čak šest vrsta orgazma!

14. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Ljubav, Sex   //   No Comment

 

imgSizer.aspxEkspert na polju seksa i ženske seksualnosti Tracy Cox tvrdi da žene mogu osetiti čak šest vrsta orgazama. A vi ste verovali da postoji samo jedan! A čini nam se da i njega nekako teško postižemo. Vreme je da biramo – koji orgazam večeras želimo!

Klitoralni orgazam

Najčešći tip orgazma nastaje stimulacijom klitorisa i područja blizu klitorisa. Mnogi seksolozi vode raspravu je li stvarno svaki ženski orgazam povezan na neki način sa klitorisom. A to opravdavaju da čak i ako doživite orgazam putem penetracije to je zato jer koren klitorisa doseže duboko i može biti stimulisan i tokom seksa. Vode se rasprave i koliko veličina i pozicija klitorisa utiče na postizanje orgazma. Ako je ispupčen i smešten niže, žena će lakše postići orgazam.

G tačka orgazam

G tačka je tema brojnih rasprava kada je ženska seksualnost u pitanju. Je li postoji, je li ne postoji, gde se tačno nalazi, kako je stimulisati…Teme su brojne. G tačka se nalazi u unutrašnjosti par centimetara od ulaza u vaginu, a smeštena je na prednjoj strani. Tracy Cox savetuje da tokom misionarske poze ispod guze stavite jedan do dva jastuka – bićete oduševljeni rezultatom.

Opijajući orgazam

On je kombinacija klitoralnog orgazma i onog postignutog stimulacijom G tačke. Najbolje ćete ga postići ako kombinujete poze koje stimulišu najbolje vašu G tačku, a ujedno ćete vi ili partner stimulisati klitoris.

Aktivni orgazam

Par trenutaka pre vrhunca, počnite stiskati mišiće koje koristite tokom takozvanih Kegel vežbi.

Višestruki orgazam

Trik postizanja višestrukog orgazma je u stimulaciji različitih područja različitim tempom i jačinom, a ne fokusirati se samo na jednom području. Nakon što ste doživeli orgazam, neka vaš partner prestane stimulisati vaš klitoris nego nek se prebaci na neku drugu erogenu zonu koju volite.

Orgazam u sekvencama


Mnogi veruju da je upravo ovdje reč o višestrukim orgazmima. Razlika je što višestruki orgazam traje mnogo duže i intenzivniji je. Kada je orgazam u sekvencama u pitanju, reč je o više orgazama tokom jedne seanse seksa. A i ovdje je pravilo – raznolikost i stimulacija različitih erogenih zona.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka