Štrikano je opet u modi

14. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

1Na jednoj od najprestižnijih modnih manifestacija u Evropi – Nedelji mode u Milanu –  predstavljena je kolekcija odevnih predmeta za jesen–zimu 2010. godine čuvenog autorskog dvojca Dolče i Gabana. Reč je o modelima inspirisanim nordijskim stilom oblačenja: ženskim skijaškim odelima, štrikanim džemperima, vunenim šalovima, krznenim čizmama, a sve zajedno stilizovano sa skijaškim zaštitnim naočarima i vunenim kapicama.

Da kreatori vole spoj naizgled nespojivog, potvrđeno je i ovoga puta, budući da je kao jedna od najzastupljenijih kombinacija upravo bio vuneni šorts, svilena bluza i prepoznatljive mukluk krznene čizme. One su bile neizostavan deo izlaska i nekoliko modela u dugačkim belim poluprovidnim haljinama i suknjama, upotpunjenim crnim sakoima i mašnama. Sudeći po zastupljenom koloritu, čini se da će se sledeće jeseni i zime najviše nositi sive, crne, teget, crvene i bele nijanse.

2Pažnju modnih sladokusaca privukla je revija popularnog brenda „Prada”, koji ženu ove jeseni vidi obučenu u male crne koktel haljine ali i u komplete od trikotaže i štrikane džempere. Svetski modni kritičari naglašavaju da su vunene čarape sa raznobojnim aplikacijama gotovo nezaobilazan modni detalj mnogih kreatora, pa i Prade. Ni ovoga puta nije izostavljen akcenat na sofisticiranom seksepilu, koji su, kako prenose mediji, u znatnoj meri narušile koščato-mršave manekenke.

Mantili i sakoi od tvida, sa špic-kragnama, jednorednim i dvorednim kopčanjem dugmića, stilski su uklopljeni sa suknjama do kolena. Natapirane punđe, „mačkaste” naočare i male damske tašne, prema mišljenju modnih poznavalaca, oživljavaju retrostil sredine prošlog veka.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka