Bele helanke, hulahopke i čarape u modi su ove jeseni

8. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment
Mogu biti dokolenice, natkolenice, samostojeće čarape, hulahopke, helanke i sve moguće varijacije koje možete zamisliti.
Kada ste poslednji put obukli bele hulahopke ili helanke? Starija generacija verovatno tokom 80-tih, a ona nešto mlađa 90-tih za proslavu dečjeg rođendana svoje prijateljice.
Da, verovali ili ne, bele helanke, debele hulahopke i čarape su ponovno u modi! I dok se još uvek divite i uživate u svom preplanulom tenu, nosite kratke suknjice i lagane sandalice, verovatno ne možete ni zamisliti da ćete za kojih mesec do dva trebati posegnuti za toplijom odećom, pa tako i nezaobilaznim helankama i hulahopkama. Dakle, nije prerano da progovorimo o jesenskoj odeći koja će vam, na žalost, vrlo brzo zatrebati.
Dakle, pretpostavljamo da je vaš ormar od prošle jesensko-zimske sezone pun crnih, smeđih i sivih čarapa, debelih hulahopki i helanki, ali verovatno da imate bele helanke su minimalne.
Ipak, one se vraćaju na velika vrata ove sezone i u brojnim kombinacijama ne izgledaju uopšte loše.
Hoćete li ih na kraju kupiti ili ne, odluka je na vama, a na nama je da vas uputimo u sve tajne njihovog nošenja.

1
Thakoon

Kako ih nositi?

Prvenstveno, kada govorimo o belim hulahopkama, helankama i čarapama ne znači da su isključivo snežno bele. One mogu biti prljavo bele, boje slonovače i u kremastim tonovima. Takođe, mogu biti dokolenice, natkolenice, samostojeće čarape, hulahopke, helanke i sve moguće druge varijacije koje  možete zamisliti.


Anna Sui
Jedno od osnovnih pravila kada ih kupujete je da ne smeju biti sasvim jednostavne, gotovo providne, jer ćete u njima izgledati kao da niste nikada videli sunca, što nije na kraju cilj. Na prvi pogled treba biti jasno da na sebi imate bele helanke ili neku vrstu čarapa. Za raniju jesen, kada temperature ne padaju ispod 10 stepeni, nabavite dokolenice ili natkolenice, dok za nešto hladnije vreme, mnogo bolje će vam doći deblje hulahopke, samostojeće čarape i naravno helanke.

Prvo pogledajte u ormar



Ako ste pomislili da nemate ni jednu kombinaciju odeće koja bi odgovarala belim čarapama i helankama, verovatno se varate.

Klasična crno-bela kombinacija

Crno bela kombinacija retko vas može izneveriti. Najjednostavnija vam je opcija da obučete crnu haljinicu, bele čarape, i crne cipele ili čizmice.
3
Ohne Titel
Ukoliko želite biti nešto drugačiji, eksperimentišite kod kuće pred ogledalom sa različitim materijalima, uzorcima i crno-belim printevima. Za otkačeni „look“ crne visoke čizme na petu biti će pun pogodak.
4
L.A.M.B.


Klasično i minimalno
Kada neko spomene klasično, većina pomisli na staromodno, što ne treba biti istina. Ovaj „look“ je mnogo teže definisati, jer postoje gotovo bezbrojne kombinacije. Mi ćemo pokušati definisati nekoliko osnovnih.
Bele helanke savršene su primer za ultra moderni sportski look.
5
Erin Wasson
Bele čarape, hulahopke ili helanke kombinujte sa bež i sivom bojom i uzorcima.
 67
Thakoon                                                            Erin Wasson
Na bele hulahopke, dodajte dokolenice neke druge boje ili uzorka, kako biste razbili monotoniju belog.
8


Retro



Ukoliko ste ljubitelj stila 60-tih i 70-tih ovo je stil za vas. Bele hulahopke nosite sa mornarsko plavim ili crvenim modelima iz tog razdoblja. Nikako nemojte zaboraviti na žutu, smaragdno zelenu, narandžastu ili ljubičastu boju.

 910
Organic
Ukoliko želite izgledati kao da ste izašli iz 60-tih, mini suknjica, vrlo kratka haljina, baby doll ili kratke pantalonice su nezaobilazan odevni predmet za bele čarape.
11
L.A.M.B.
Ukoliko su vam draže 70-te kombinirajte bele hulahopke ili čarape sa cvetnim uzorcima. 

Seoska lepotica

Kada zima pokuca na vrata, bele debele pletene čarape, helanke ili hulahopke kombinujte sa nešto tamnijim bojama šumsko zelenom, odnosno maslinastom, smeđom i kremastim nijansama bogate pletene uzorke, mnogo slojeva te materijale od pamuka, vune, kože i krzna…
12 13
Rodarte                                                                Unique
14

Thakoon


Snežna kraljica
Moramo vas upozoriti da ova kombinacija izgleda možda jednostavno, ali morate biti pažljivi da ne ispadnete smešno u beloj ili bež odeći. Kombinujte različite tonove bele i krem, i uzorke i naravno slojeve odeće.
 

1516

Rodarte

17

Thakoon
Kakve cipele treba nositi?


Ukoliko ste se odlučili za kombinaciju crne haljine i belih čarapa, crne cipele su vaš jedini logičan izbor. Ali, crne cipele s belim čarapama u drugim kombinacijama neće izgledati baš najbolje.

18
L.A.M.B.

Ukoliko nosite neku svetliju odeću, vaša opcija su svetlo smeđe ili bež cipele, ili lagano metalik cipele u srebrnoj ili zlatnoj, te zelenoj nijansi.

19
Chanel

Ukoliko ste odabrali retro „look“ sa svetlim bojama, izaberite i cipele u boji.
Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka