Oslobodite se mitisera

13. Dec. 2010.   //   Autor:   //   Nega tela   //   No Comment

Gotovo da nema devojke koja nema problem sa mitiserima. Jedini način da ih se oslobodite je uporna borba i pre svega stalna nega.
Nema potrebe posećivati kozmetčare ukoliko sami znate da iscedite mitisere. Oni su prilično duboko u koži i nije ih baš lako iscediti skroz (ako ih ne iscedite potpuno iz njih može nastati ružna crvena bubuljica).
Ako želite da probate same skuvajte čaj od kamilice i naparite lice. Tako ćete omekšati lice i mitiseri će lakše izlaziti. Počnite ceđenje obavezno sa maramicama na prstima jer ruke nikada nisu dovoljno čiste, pogotovo nokti.
Nakon ceđenja stavite tonik i kremu. Pore morate čistiti kako se opet ne bi napunile. Posle ceđenja dobro je i istrljati lice limunom kako bi se pore skupile. Povremeno trljanje korom paradajza takođe pomaže kao i peršun.
Za mitisere na nosu su odlične i trakice (dostupne u gotovo svakoj apoteci) kojima se mitiseri bukvalno ‘isčupaju’. One se zalepe na mokru kožu i nakon 15 minuta se skidaju naglim pokretom. Mitisere ćete videti na trakici kao izdužene tačkice. Takođe,i pre trakica dobro je napariti lice.
Masku protiv mitisera možete napraviti od belog oštrog kukuruznog brašna i troprocentnog hidrogena (pomešajte kašiku brašna i kašiku hidrogena). Ovom smesom uradite piling vrhovima prstiju u trajanju od 3-4 minuta. Ostatak mase nanesite na lice i sacekajte 10ak minta da deluje pa isperite mlakom vodom.

Razni losioni i maske protiv mitisera donekle pomažu,ali prvenstveno služe nakon tretmana kako se mitiseri ne bi vratili. Bez tretmana njihovo dejstvo je slabo.
Greška koju devojke sa mešovitom i masnom kožom prave je ta što misle da takvoj koži nije potrebma hidratacija, što je pogrešno. Kad se pretera sa raznim preparatima koža se isuši, postane hrapava, peruta se – treba joj nega odnosno hidrantna maska i krema.