Frizure viđene na modnim pistama, a koje možete napraviti sami

30. Jan. 2011.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Nakon savršenih novogodišnjih frizurica, i koje ste garantovano naručili mesec dana ranije, dobro dođe malo opuštenosti i spontanosti.
Donosimo vam izbor najšik frizura s modnih pista za svaki tip kose koje uz nekoliko jednostavnih saveta možete napraviti i sami kod kuće, za bilo koju priliku.

Glatka i ravna

frizuraGde smo je videli? Anna Sui, Carolina Herrera, Narciso Rodriguez, Peter Som


Kako napraviti ovu frizuru? Ekstravagantni volumen dominirao je modnim pistama prošlih sezona, pa je svakako osvežavajuće videti pokoji ravni, minimalistički styling. Ne morate se bojati, glatka kosa ne treba biti dosadna. Da bi dobio ovakvu frizuru, viđenu na showu Caroline Herrera, frizer Orlando Pita je na vlažnu kosu stavio kremu za oblikovanje, osušio kosu na ravno, napravio razdeljak sa strane i zalizao je iza uha. “Ideja je da kosa ostane sveža i prirodna, ali i jako doterana”, izjavio je Pita.

Kome dobro pristaje? Devojkama koje imaju prirodno ravnu ili blago talasastu kosu, dugačku i ošišanu ravno ili stepenasto. Praktična je za svaki dan, a istovremeno je vrlo moderna.

Visoki konjski rep

frizuraGde smo ga videli? Louis Vuitton

Kako napraviti ovu frizuru? Koketan i nekomplikovan, ovaj visoki konjski rep savršen je jer naglašava ženstvene haljine i obline, viđene na showu Louisa Vuittona. Za dobijanje ovog looka, stilista za kosu Guido (da, i to zanimanje postoji) stavio je grumen gela za volumen  Redken Velvet Gelatine 07 Cushioning Blow Dry Gel na ruke i prošao prstima kroz vlažnu kosu modela, a zatim je osušio okruglom četkom. Potom je zamotao deblje pramenove kose u vruće viklere, što joj je dalo dodatnu gustoću, pa je pričekao da se vikleri ohlade pre nego što ih skine, povlačeći kosu unatragzad i učvršćujući je u visoki rep. Za elegantan kraj, uzeo je pramen kose s unutrašnje strane repa i omotao ga oko gumice da se ne vidi. I napokon, utrljao je kapljicu seruma na ruke i prešao prednji deo kose kako bi smirio moguće “antene”.

Kome dobro pristaje? Devojkama koje imaju srednje dugu ili dugu kosu, kao i svima onima koji muku muče s neukrotivim loknama.

Boho talasi

Gde smo ih videli? Diane von Furstenberg,  Phillip Lim

18f4d410bb28ef6360657c69777daa33Kako napraviti ovu frizuru? Kada su dobro napravljeni, opušteni i razbarušeni talasi trebali bi delovati nonšalantno – a ne neuredno i izgužvano. Kako biste izbegli look “tek sam  ustala iz kreveta”, našpricajte suvi koren kose lakom za podizanje volumena kao što je Phyto Phytovolume Actif, te omotajte deblje pramenove kose oko širokog figara za uvijanje.  Vrhove kose ostavite slobodne kako bi vaši talasi izgledali cool i ne toliko savršeno. Protresite kosu, prođite prstima kroz uvojke da biste ih razlomili i za kraj stavite malo laka za kosu.

Kome dobro pristaje? Devojkama koje imaju prirodno talasatu kosu, kao i onima s kosom do ramena ili bob frizurom. Kako to obično biva, sve devojke koje imaju ravnu kosu žele imati talasastu, pa zašto ne?

Zalizana niska punđa

Gde smo je videli? Balenciaga, Yves Saint Laurent

Kako napraviti ovu frizuru? Za glatki i sjajni štih na showu Balenciage, Guido je razdelio kosu, stavivši razdeljak duboko sa strane, začešljao je, aplicirao Redken Hardwear 16 Super Strong Gel kroz kosu te je svezao u rep na samom potiljku. Zatim je omotao rep oko gumice u čvrstu punđu, pričvrstio je ukosnicama i stavio lak za kosu da je dodatno učvrsti.

Kome dobro pristaje? Devojkama koje imaju slabu i retku kosu jer im ističe crte lica, a devojke koje imaju dečački kratku frizuru istu stvar mogu uraditi bez punđe na kraju – samo začešljati i zalizati kosu.

Uvijeni vrhovi

Gde smo ih videli? Chloé

452a5c7d64dac181a6c42e29c84518f9Kako napraviti ovu frizuru? Ako imate figaro ili viklere i 15-ak minuta vremena, ova frizura je vredna truda. Nanesite kremu za učvršćivanje kose na mokre vlasi i osušite je koristeći veliku, okruglu četku kako biste dobili bujniji utisak. Da biste imali koji uvojak više na krajevima, omotajte ih oko figara ili zagrejanih viklera i to tako da neki pramenovi strše uvijeni napolje, a neki unutra.

Kome dobro pristaje? Svima onima koji se muče sa neukrotivom gustom i čvrstom kosom.
Dakle, ove zime nosi se razdeljak na stranu, zalizane punđice i repovi, opušteni uvojci i lepršava kosa. Naglasak je na prirodnom i bezbrižnom, a svaku frizuru vrlo lako možete napraviti za svoj uobičajeni radni dan.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka