Kako prekriti stomak – modni trikovi

23. Feb. 2011.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Moda, Odeća   //   No Comment

Bilo da se spremate za noćni izlazak ili za posao, ono što vas najviše može frustrirati je činjenica da ni deseta kombinacija koju isprobavate ne uspeva da prikrije zaobljeni trbuščić, kritičnu i bolnu tačku većine žena.

Obukli ste najdraže farmerke, navukli sportski top, ali osećate kako vam se izdajničko masno tkivo preliva preko ivica farmerki. Ništa zato, dogodilo se svima barem jednom. Iako se ovaj estetski problem trajno može rešiti samo vježbom i umerenom ishranom, mi vam otkrivamo bezbolniji i brži način.

Otkrivamo vam jednostavne modne trikove koji će vam pomoći u prikrivanju zaobljenog trbuščića.

Baby doll majica ili haljina iznad ili ispod grudi

Top koji se širi ispod linije grudi, poznatiji kao baby doll najbolji je način da se sakrije stomak. Izgleda seksi, naglašava gudi, a uvek je u trendu.

Pufnasti top

Top, odnosno majica izrezana iznad grudi koja se širi oko struka, a zatim se lagano sužava na bokovima takođe je odličan izbor. Ovaj tip majice idealan je za figuru koju ne krasi najtanji struk.

Haljine ili majice na preklop

Ovaj tip majica ili haljina najbolje je birati u različitim uzorcima koji će dodatno skrenuti problem s kritičnih područja.

Steznik

Za lepotu svi ponekad štošta trpimo, pa zašto onda ne bismo posegnuli za starim dobrim steznikom. Imate ga u specijalizovanim prodavnicama, a dobri su i oni koji se nose nakon porođaja koji savršeno oblikuju figuru.

Držite se svoje veličine

Nema ništa ružnije nego videti očajan pokušaj da se neko uvuče u što manji konfekcijski broj. Premalena odeća naglasiće višak kilograma pa će sve jednostavno izgledati nezgrapno. Prevelika odeća takođe je loš izbor, jer samo privlačite još više znatiželjnih pogleda. Držite se svog broja.

Birajte jakne dužine do ispod struka

I one, naravno, moraju biti odgovarajuće veličine. Takvom kraćom jaknicom naglasićete bokove i zadnjicu, a prikriti stomak.

Izbegavajte pantalone s detaljima oko struka

Puno detalja, džepova, velikih kaiševa samo će još više skrenuti pažnju na kritično područje oko stomaka. Suzdržite se od modnog ukrašavanja tog dela tela barem dok ga ne dovedete u formu.

Pametno birajte tkanine

Rastegljive tkanine samo će vam se ružno ‘zalepiti’ na siluetu. Ne odgovoraju vam ni sjajni materijali. Umesto njih, birajte ugodni pamuk koji prija i vašoj koži i liniji.

Majice nikad ne uvlačite u pantalone

Nismo sigurno radi li to uopšte neko, međutim, majice u pantalonama svakako su out. Ružno izgledaju, ne odgovaraju zaobljenoj figuri, pa je ovo pravilo kojeg se svakako treba pridržavati.

Dodacima sakrijte stomak

Bogato pleteni šal zimi ili šareni providni leti uvek je dobar izbor jer će odvratiti pažnju sa struka.

Izvor

O autoru :