Moda za svaku građu

31. Mar. 2011.   //   Autor:   //   Haljine, Moda   //   No Comment

Šta da nosite a šta da izbegavate u zavisnosti od oblika vašeg tela…

Svaka devojka, bez obzira na to kako je građena, ponešto želi da sakrije, dok bi one delove tela na koje je ponosta rado istakla. Evo modnih preporuka koje će vam pomoći da odberete stil koji izvlači najbolje iz vaše građe…

Vaša građa: peščani sat

Uzani ste u struku sa ujednačenim merama u kukovima i grudima. Nešto puput Skarlet Johanson, Keli Bruk ili Kristine Hendriks.

Osnovni deo garderobe: Uska suknja do kolena, sa visokim strukom. Ovaj kroj će laskati vašoj figuri ističući zanosne obline koje imate. Nosite je uz jednostavnu košulju upasanu unutra.

Modna preporuka: Izbegavajte bilo šta vrećastog oblika što će prikriti oblik vaših kukova i guze, kao i suviše uzane stvari koje će previše nagalsiti razliku u širini struka i kukova. Dobro će vam stajati džins sa ravnim nogavicama, ili blago zvonastim, jer to na dobar način balansira vaše obline. Generalno svi modeli sa visokim strukom vam mogu dobro stajati, a stil možete upotpuniti širokim kaišem.

Vaša građa: pravougaonik

Atletski ste građeni, vaša ramena i kukovi su približno iste širine, struk je malo širi, a grudi su omanje. Ako ne možete da stvorite sliku setite se Kameron Dijaz, Kire Najtli ili Džesike Bil.

Osnovni deo garderobe: Uske farmerke. One će istaći vaša vitke i duge noge. f8d23d6ae858281082ae1b99b0de413c

Modna preporuka: Izbegavakte dečačku i vrećastu garderobu. Kada kupujete majice birajte one sa asimetričnim otvorom i slobodno se odlučite za malo dublji izrez. Zatvorena garderoba, sa okruglim izrezom će učiniti da vaše grudi izgledaju manje. Suknja A oblika će istaći vaš strk i umanjiti utisak dečačke građe, a efeakt većih oblina i ženstvenosti možete postići i animal printom.

Vaša građa: kruška

Vaši kukovi  i guza su znatno širi od grudi i ramena, baš kao što je to slučaj kod Bijonse, Dženifer Lopez i Kristin Dejvis.

Osnovni deo garderobe: Haljina koja se širi od struka. Izbalansiraće vašu figure i umanjiti upadljvost donjeg dela tela.

Modna preporuka: Izbegavajte svelte boje i printove na vašoj guzi. Tamne farmerke ili pantalone će vam odlično stajati. Birajte modele u stilu 70ih, sa šrirokim ili zvonastim nogavicama. Privucite pažnju na gornji deo tela upadljivim nakitom ili izazovnim dekolteom. Top bez bretela vam, takođe, može dobro stajati.

Vaša građa: obrnuti trougao

Imate široka ramena, dok su vaši kukovi prilično uzani, guza mala, a noge vrlo mršave. Među poznatim lepoticama ovako su građene Naomi Kembel, Demi Mur i Rene Zelveger.

Osnovni deo garderobe: Košulja koja se vezuje oko struka. Dodaće vašem izgledu utisak ženstvenih oblina.

Modna preporuka: Izbegavajte rolke i upšte garderobu sa visokim okovratnikom. Tunike vam, takođe, neće dobro stajati jer će u njima gornji deo vašeg tela izgledati još upadljvije. Farmerke koje nosite treba da budu uske, ali ne slim. Možete vizuelno dodati volumen vašim kukovima, ako nosite suknje u obliku lale ili panatlone u stilu šalvara.

Vaša građa: jabuka

Telo okruglastog oblika sa sličnim širinama kukova, struka i bokova. Ovako su građene Džesika Simpson, Liz Harli i Dru Barimor.

Osnovni deo garderobe: Strukirani sako. Zakopčajte jedno dugme na sredini i to će trenutačno suziti vašu figuru.

Modna preporuka: Izbegavajte sve što je preusko. Garderoba u jednoj boji učiniće da vaše telo izgleda tanje i istaćiće ono najbolje na njemu. Možete nositi tamnije nijanse, ali kada se malo opustite, slobodno se odlučite za neke odvažne svetle nijanse. Široke suknje u stilu 50ih, učiniće da vaš struk izgleda tanje. 

Vaša građa: niska

Vaše telo je skladno, a jedina slaba tačka vam je visina, kao Evi Longoriji i Nikol Riči.

Osnovni deo gardeobe: Kratka haljina koja će istaći vaše noge i tako učiniti da izgledate više.

Modna preporuka: Garderoba sa previše detalja nije preopručljiva niskim devojkama, kao ni modeli vrećastog kroja. Uske farmerice, sa ravnim ili cigaret nogavicama su pun pogodak. Šta god da obučete, visoke štikle će svakako dodati nekoliko centimetara koji nedostaju.

Vaša građa: visoka

Imate manekensku visinu i duge noge, popt Liv Tajler, Šarliz Teron i Aleske Čang.

Osnovni deo garderobe: Tunike i duže košulje.

Modna preporuka: Haljine i suknje duge do poda izgledaće fantastično na vama, jer će na pravi način akcentovanti vašu visinu. Lepršave suknje, sa detaljima poput džepova, takođe će vam dobro stajati. Izbegavajte garderobu sa sitnim printom, a ako želite šare, neka one budu krupne.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka