5 načina da pripremite ten za proleće

9. Apr. 2011.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Proleće, toplije temperature i promena sezone utiču i na vaš ten. Više vlage u vazduhu i sunčevih zraka mogu uzrokovati pojačano zamašćivanje i prljanje kože lica i vrata. Zato preduzmite neophodne korake da promenite način svakodnevne nege.

ten

ZAŠTITNI FAKTOR
Više sunčanih dana i svetlosti podrazumevaju da morate da budete pažljiviji i oprezniji prema koži lica, vrata i dekoltea.
Prekontrolišite svoju podlogu i puder, da li sadrže zaštitni faktor. Obavezno dopunite neseser proizvodima koji štite od sunčevih UV zraka.
HIDRATACIJA
Održavajte vlažnost kože. Stavljajte hidratantnu kremu posle čišćenja da bi bila glatka i mladolika.pijte dosta tečnosti, naročito vode. Kupite i noćnu kremu sa povišenim procentom vlažnosti.
MINERALI
Koristite šminku bogatu mineralima. Težak tečni puder ostavite u rafu za zimu, koristite tonizirajuću kremu i laganije podloge. zbog prirodne svetlosti lakše će se uočiti razlika na licu i vratu, pa zato prednost dajte, na primer, puderu u kamenu.

ČIŠĆENJE
Za izgled bez mana dubinski čistite pore lica najmanje jednom nedeljno. Ako se pojačano znojite u proleće preduzmite dodatne korake da očistite pore od masnoće i prljavštine. Isprobajte neke maske za čišćenje. Najbolji izbor su biljne.
PROMENE
Sve pola iskorišćene proizvode bacite. Proverite datum važenja maskare, pudera, kreme. Obnovite make up set nežnim nijansama senki i glatkim sjajem za usta.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka