7 modnih pravila vaših baka, koja još uvek vrede

24. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

Teško je priznati, ali vaša baka je u nekim modnim stvarima imala pravo. Možda dame ne moraju uvek nositi rukavice, ali neka druga pravila očuvala su se do danas.

-1- Leto je bela sezona

modna-pravila-1

Od 1. juna pa do 1. septembra naše bake su preferirale belu odeću. Bela boja je već vekovima najmodernija boja svakog leta.

-2- Sezona lana

modna-pravila-2

Poput belog, leto je razdoblje u kojem se nosi lanena odeća.

-3- Pliš samo zimi

modna-pravila-3

Za razliku od lana, plišana odeća rezervisana je za zimu. Slično vredi i za kašmir. Bez obzira što je kratki rukav ili bez rukava, plišanu haljinu koju ste nosili prošle zime, ne možete nositi nigde ovo leto.

-4-  Somot jakne nisu za leto

modna-pravila-4

Bez obzira što na nekim područjima letnje noći znaju biti hladnije izbegavajte somotske jakne ili sakoe. Somot je tkanina predviđena za hladnija godišnja doba, pa leti izgleda smešno. Radije se odlučite za džins ili neku drugu laganiju vrstu tkanine.

-5- Kaiš + torba + cipele

modna-pravila-5

Ako uskladite torbu, kaiš i cipele, celokupan look će vam izgledati znatno bolje.  Iako su naše bake govorile kako se ovo troje baš uvek mora uskladiti, danas je pravilo nešto labavije, ali ako možete, poštujte ga.

-6- Ne nosite belo na venčanje, osim ako nije vaše

modna-pravila-6

Ovo je pravilo koje će se verovatno još dugo zadržati. Bela boja je rezervisana isključivo za mladu. Na prvi pogled bi se trebalo znati ko je mlada.

-7- Sa crnom haljinom ne možete pogrešiti

modna-pravila-7

Mala crna haljina neizostavni je predmet ormara svih žena. U ormaru biste trebali imati bar jednu. Ako je dobro pogođena, ona se može nositi doslovno od gala večeri, preko večernjih izlazaka, do poslovnih sastanaka.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka