15 zanimljivih činjenica o ženskim grudima

26. Mar. 2011.   //   Autor:   //   Menstruacija, Zanimljivosti, Zdravlje   //   No Comment

Znate li koliko prosečno teže ženske grudi? Kako grudi održati jedrima? Mogu li silikoni izazvati suicidalno ponašanje? Otkrivamo vam odgovore na ta i brojna druga pitanja o ženskim grudima

 

Ženske grudi uvek su zanimljiva tema, posebno muškom rodu. Iako svi misle da znaju sve o njima, činjenica je da još uvek postoje mnoge zagonetne stvari koje se tek u novije vreme otkrivaju. Vreme je da ih saznate i vi…

Jedna dojka prosečno teži oko pola kilograma i sadržava oko pet posto ukupne telesne masti. Baš kao i penis, i dojka nabuja za vreme seksualnog uzbuđenja.

Prosečna ženska bradavica tokom seksa naraste više od jednog centimetra.
Prosečna veličina ženskih grudi je 36 C,što pokazuje da žene danas imaju veće grudi. Naime, pre samo nekoliko godina prosečna veličina bila je 34 B.
U srednjem veku privlačnim grudima smatrane su one sa velikim razmakom između dojki, dok se danas lepšima smatraju one kod kojih je taj razmak minimalan.

Velike grudi danas su očito na ceni sa obzirom na to da je najčešća estetska operacija u svetu upravo povećanje grudi.
Kod žena koje u grudi stave implantate tri puta se povećava rizik od suicida, pokazalo je to opsežno američko istraživanje iz 2007. godine. Ne zna se tačno zašto, ali stručnjaci smatraju da je to zbog određenih toksina koji se nalaze u implatatima.

Želite imati lepe grudi koje će dugo biti jedre? Obavezno prestanite pušiti! Naime, pušenje dokazano pridonosi spuštanju grudi.
Žene, za razliku od muškaraca, na nekim plažama ne smeju hodati u toplesu. Kako bi se ispravila ta nepravda, osnovana je internet stranica GoTopless.org koja promoviše žensko pravo hodanja u toplesu.
Nijedna žena nema grudi identične veličine. Kako pokazuju istraživanja, najčešće je leva dojka veća od desne.
Brojna su istraživanja pokazala da su grudi prvo što muškarci primete na ženi. I nije neka novost, zar ne?!Istraživanje koje je sprovela fabrika donjeg rublja Triumph, pokazalo je da najveće grudi u Europi imaju Britanke. Više od polovne tamošnjih žena ima korpu D. Zanimljivo je da najmanje grudi imaju Italijanke, koje su na glasu kao rasne žene.
U 20-ima ženske grudi sadržavaju mast, mlečne žlezde i kolagen. Međutim, s godinama poslednje dve sastavnice nestaju, a ostaje samo mast. Zato grudi padaju.
Ženske grudi tokom mesec dana značajno se menjaju, zavisno od menstrualnog ciklusa žene i uticaju hormona. Najmekše su odmah nakon menstruacije, najseksipilnije su sredinom perioda, i to zbog  izraženih bradavica, a tokom menstruacije su vrlo osetljive, pa čak i bolne.Neke žene boje se spavati na stomaku da im se grudi ne spljošte. Premda se tako nešto neće dogoditi, ipak bi s vremenom vaše grudi mogle promeniti oblik. Naravno, pod uslovom da spavate svake noći na stomaku.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka