Trikovi lepote: male tajne najlepših žena sveta

6. Mar. 2011.   //   Autor:   //   Kosa, Lepota & Nega, Nega tela, Zubi   //   No Comment

Negovanje ženske lepote u Egiptu, Kini, Italiji, Izraelu, Belgiji, Indiji…

U večnoj potrazi za lepotom žene po celom svetu žene su pronašle različite strategije kako održati mladolik izgled, besprekoran ten i sjajnu kosu. Otkrijte proverene tajne lepote kojima se koriste žene u svetu. Trikovi lepote variraju među različitim kulturama i prenose se s generacije na generaciju. Poznavajući ove tajne mnoge žene su pronašle način kako istaći svoju prirodnu lepotu, usporiti proces starenja i kako na prirodan način izlečiti mnoge  zdravstvene probleme. Za vas otkrivamo male tajne koje žene u svim delovima sveta koriste kako bi izgledale lepo:

2Kina: Kako bi imale lepu, snažnu i sjajnu kosu Kineskinje je ispiraju mešavinom ruzmarina, vode i zelenog čaja. Zeleni čaj i ispijaju, i on je još jedan razlog njihovog mladolikog izgleda. Uključivanje zelenog, belog, žutog ili oolong čaja u svoju ishranu je mudar potez ako jednim udarcem želite učiniti dobro za svoje zdravlje i lepotu, jer su ti čajevi bogati antioksidansima, koji nam pomažu u borbi sa slobodnim radikalima, čije se štetno delovanje očitava u bolestima, malignim oboljenjima, dermatološkim bolestima, i preranom starenju.

 

Egipat: Lep izgled počinje s biserno belim zubima. Žene u Egiptu koriste kombinaciju sode bikarbone, soli i soka od limuna kako bi iščetkale zube za savršen osmeh. Ovo je efikasan način izbeljivanja zuba, ali ne smete ga koristiti više od jednom nedeljno kako ne biste oštetili zubnu gleđ. 

Obala Slonovače: Afričke žene se oslanjaju na neverovatna svojstva shea maslaca kako bi koži podarile hidrataciju i koriste Rooibos čaj kao prirodno sredstvo koje održava kožu mladom pomoću velikih količina antioksidansa koje čaj sadrži.

Italija: Za dugačke, guste i jake trepavice Italijanke koriste ricinusovo ulje (vatinim štapićem nanesite na koren dlake), a koriste ga i za jačanje kose i noktiju i obnavljanje suve kože. Italijanke veoma dobro znaju i vrednost maslinovog ulja i koriste ga za hidrataciju usana, kose i tela.

3

Izrael: Žene u svrhu lepote koriste crno blato, koje pomaže i zdravlju (leči kožne bolesti i pomaže ljudima koji imaju artritis). Crno blato izraelski specijalisti klimatologije izvlače s dna Mrtvog mora i ono sadrži niz minerala koji hrane kožu i obnavljaju je.

4Filipini: Ovde žene koriste Aloe vera gel za jačanje kose tako što ga utrljaju u koren dlake. Isto tako koriste mešavinu sveže naribanog đumbira i sitno naseckane limete kao lek za suvu kožu.

 

Belgija: Iako će se zaštitnici životinja na ovo naježiti, u Belgiji je ulje nerca popularno u kozmetici i koristi se za smanjivanje strija i drugih nepravilnosti kože. Ulje je odlično za hidrataciju kože, čak i kose.

Španija: Kako bi dobile lepe, sjajne pramenove brinete ispiraju kosu koristeći pola šoljice mineralne vode  pomešano sa pola šoljice soka od brusnice.

5

Indija: Kokosovo i bademovo ulje se među Indijkama koriste u izdašnim količinama zbog svojih svojstava hidratacije (za celo telo). I ne samo to, kokosovo ulje podstiče rast kose, dok je bademovo ulje odličan za suvu i oštećenu kosu.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka