Bivši dečko – da ili ne?

9. Apr. 2011.   //   Autor:   //   Ljubav, O muškarcima   //   No Comment

 

3 razloga ZA i 3 PROTIV obnove ljubavi s bivšim dečkom.

Mirenje s bivšim dečkom u pravilu je vrlo emotivan proces. Vas dvoje ste prošli svašta dok ste bili zajedno i postoji razlog (ili razlozi) zbog kojih ste odlučili raskinuti, a sad se odjednom javljaju i razlozi zbog kojih se želite pomiriti.
Arsen Dedić peva “Ne vraćaj se starim ljubavima, dok su davne kiše lile, drukčije su one bile nego ovih jeseni i zima…”, vama emocije divljaju i ne znate šta biste sa sobom. Osim u slučaju da vas je prevario, razumemo vašu dilemu, ali moramo vam saopštiti da nema univerzalnog tačnog odgovora i garancije da ćete uspeti, ali isto tako nema garancije za bilo koju vezu.

mirenje-bivsi-1

Postoje jednako valjani razlozi za i protiv pomirenja. Donosimo vam po 3 “za” i 3 “protiv” koji bi mogli olakšati tu slatko-gorku odluku.

 

3 razloga ZA – živela ljubav

1. Osećaćete se divno
Mirenje s bivšim dečkom može biti najdivniji osećaj na svetu. Već se jako dobro poznajete, a i nema boljeg seksa od seksa pomirenja. To što se znate u dušu omogućava vam da se s lakoćom međusobno usrećujete, pogotovo zato što ne morate nagađati – sve vam je već poznato. Činjenica da ne počinjete od nule je snažan argument za obnovu stare ljubavi.

2. Mogli biste žaliti
Verovatno vam se već dogodilo da ste propustili pokoju dobru priliku u životu jer ste se bojali rizikovati. Ko ne rizikuje, ne profitira. Isto vredi i za veze. Ponekad se isplati rizikovati samo zato što znamo da ćemo žaliti za propuštenom prilikom i pitati se “šta bi bilo kad bi bilo“.

3. Može biti bolje nego prvi put
Ponekad je razlaz baš ono što je paru bilo potrebno da realno sagleda svoju vezu i sopstveno ponašanje u njoj i nauči nešto iz toga. Ako su oba partnera dovoljno zrela da priznaju svoje greške i isprave ih, veza nakon raskida može biti prava “živeli su sretno do kraja života” bajka.

mirenje-bivsi-3

3 PROTIV – razbijena vaza ne može se zalepiti

1. Pogrešni razlozi
Kada se tako dobro poznajete, vrlo je jednostavno podleći lošim navikama. Na primer, pomiriti se možete samo zato da ne budete sami, a on je eto, tako poznat teren i znate šta možete očekivati. “To nije prava ljubav, ali dok ne naleti nešto bolje…”. Zaboravite odmah na takav način razmišljanja jer vam on ne može doneti ništa dobro.

mirenje-bivsi-2

2. Ne možete napredovati
Upoznavanjem novih ljudi širite svoje vidike, iskustva i interese pa se na taj način razvijate kao osoba. Pomirenje s bivšim može polako zaustaviti taj proces, a što je još gore od toga, može vas sprečiti i da upoznate nekog stvarno sjajnog.
3. Mogu vas opet povrediti
Kad se pomirite s dečkom, on bi mogao pomisliti da može raditi bilo šta i izvući se nekažnjeno. Na kraju biste se vrlo lako mogli osećati jadno, iskorišteno i još gore nego prvi put kada ste raskinuli. Osim toga, ako vas je neto već jednom na bilo koji način povredio, velike su šanse da će se to dogoditi opet.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka