Analni seks – zadovoljstvo ili muka?

14. Aug. 2010.   //   Autor:   //   Ljubav, O muškarcima, Sex, Zdravlje   //   No Comment

Oko analnog seksa se uvek vode žustre rasprave. I nekako se čini kao da su muškarci na jednoj strani, a žene na drugoj. Muškarci su ti koji žele i u drugu rupicu, dok žene ne žele ni pomisliti na ovu vrstu seksa. Je li to uistinu tako? Je li analni seks za žene zadovoljstvo ili muka?

Maja (25) „Želela bih probati analni seks. Ne znam šta me točno koči. Mislim da mi treba partner kojem mogu verovati i pored kojeg se mogu opustiti. Do pre dve godine ne bih ni pomislila na to. Ali sad me iskreno golica. Pričala sam sa prijateljicama o tome. One su sve probale. I  nijedna od njih nije rekla da nije uživala. Ako se to radi kako treba. Dobila sam i dobra upustva. Verujem da ću ga isprobati sa sledećim partnerom.“

Analni seks budi različite asocijacije. Mnogo žena veruje da je bolan, prljav i nešto što se ubraja u perverzne seksualne akcije. I zbog toga mnogo njih odbija uopšte isprobati ovu vrstu seksa. Možemo li govoriti da smo protiv nečega ako to nikad nismo isprobali?

Pink Ribbon

Josipa (27) „Moj prvi ozbiljni dečko imao je pravi fetiš na guze. I hteo je sa mnom analni seks. Ja sam odbila. Ali onda sam se zapitala zbog čega sam odmah nešto odbila bez da to uopšte malo ne isprobam. I onda sam pristala, ali odmah sam rekla da čim kažem da ne ide, ne ide. Meni je prvo iskustvo s analnim seksom bilo odlično. To je potpuno druga vrsta seksa, ne može se uporediti sa „normalnim“ seksom. Intenzivniji je seks i potpuno drugačije sve to deluje. Muškarac mora stvarno znati šta radi. Jer ako je neko grub verujem da to može biti itekako ružno iskustvo. Ali ako verujemo partneru onda se i lakše opustimo. Ali nisam uvek raspoložena za analni seks. Povremeno ga poželim i onda usmerim partnera. I da, to je intimno iskustvo. Barem ja na to gledam tako i zbog toga ga nisam isprobala sa svakim partnerom. Imala sam analni seks samo s dva partnera, a bila sam do sada u četiri veze.“

Rado ćemo iskusiti različite seksualne poze, oralni seks i seks na javnom mestu. Ali kada je analni seks u pitanju, mnogo žena je suzdržano. A to možemo „zahvaliti“ reputaciji koja kruži oko njega. Neke priče se temelje na stvarnim iskustvima koji nisu bili prijatni, ali neki od njih su pusti mitovi.

Istina je da analni seks može biti bolan. Ali isto tako je istina da analni seks može biti itekako lepo iskustvo. Sve zavisi kako se pripremite, kako mu pristupite i koliko ste opušteni.

Ema (29) „Analni seks meni nikad nije bio bolan. Sve je u dogovoru s partnerom. Ženu treba pripremiti za analni seks i nežno joj pristupiti. Ako počne i malo boleti, onda se jednostavno kaže – stani idemo od samog početka. Ili nismo opušteni ili nismo dobro podmazani. A to se uviek može popraviti – ili ga probati sledeći put kad se osećamo za to. Ili koristiti još malo lubrikanta.“

Analni seks bez lubrikanta ne ide. Jer u protivnom će biti itekako bolno iskustvo. Vaš partner u početku mora biti veoma nežan. Najbolje da u početku započne lagano s prstom. Nemojte se siliti – ako se ne možete taj put opustiti, jednostavno odustanite od analnog seksa.

Naravno, to što ste ga isprobali ne znači da vam se mora i svideti. Dok neko uživa u analnom seksu, nekome to nije seksualna aktivnost koju vole. Ako je taj slučaj, nikad nemojte pristati činiti nešto u čemu ne uživate.

Tena (24) „Probala sam ga i nikad više. Ja se nisam mogla opustiti i nije išlo. Probali smo kasnije još jednom, ali to jednostavno nije moja stvar.“

Ako se odlučite isprobati analni seks učinite to jer vi to želite iskusiti, a ne zato jer želite udovoljiti svom partneru. Zagolicati vas treba vaša znatiželja, a ne njegovo insistiranje. Ništa nije prljavo, perverzno i bolno, ako u tome uživamo.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka