Make-up saveti za brinete

17. Feb. 2012.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up, Trendovi   //   No Comment

4 saveta uz koje će tamnokose žene jednostavno zablistati.

Kao što je već opštepoznato, smeđa boja kose dolazi u pregršt nijansi, od tople kestenjaste do gotovo crne. To je razlog i zašto se make-up za svaku od njih bitno razlikuje. Osim toga, kad isprobavate koji vam look najbolje pristaje, u obzir treba uzeti i boju očiju kao i ton kože. Naravno, mesta za greške uvek ima, stoga pre nego se upustite u šminkersku avanturu, proučite ova 4 saveta.

1. Bacite ružičasti ruž

Bogate i tople boje poput terakote, cimeta i tamnocrvene bolje će vam pristajati od svetlijih nijansi. Hladne nijanse ružičaste posebno su opasne i čine vaš izgled ispranim. Malo tamnije nijanse izvući će ono najbolje iz brineta i naglasiti usne. Ako se osećate avanturistički, možete eksperimentisati s tamnijim nijansama ružičastog ruža, ali tada radije naglasite oči kako biste izbegli dosadan i beživotan izgled.

 

brinete-makeup-ruz
2. Birajte nude look ili boje

Imate sreće pa vam i jedna i druga varijanta odlično pristaju. Devojkama tamnijeg tena i kose mnogo bolje stoji večno klasični smokey eyes nego plavušama, a smete i preterati sa eyelinerom bez da to izgleda loše. Sa druge strane, odlično vam stoje i neutralnije boje poput boje mesa, smeđe i bež. Brinete sa svetlijim tenom neka se odluče za svietlo smeđe, roze i breskvaste nijanse – neće pogrešiti.

3. Naglasite oči

Još jedno odlično stilsko rešenje za brinete je naglašavanje očiju, dok je ostatak lica gotovo netaknut. Brinete s plavim očima bi trebale koristiti toplije nijanse senki ukoliko žele postići prirodan izgled. Brinete sa smeđim očima mogu biti malo smernije i izabrati jače boje poput plave ili ljubičaste koja će istaknuti toplinu očiju. Žene sa svetlijim tenom trebale bi izabrati smeđu, a one tamnijeg tena crnu maskaru.

 

brinete-makeup-oci
4. Ne treba vam mnogo make-upa
Naravno, ukoliko to ne želite. Brinetama generalno ne treba mnogo šminkanja. Dobro ćete izgledati i uz mini zahvate za dnevni look. Malo maskare, eyelinera i sjaja za usne biće sasvim dovoljno da zablistate.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka