Horoskopski znak: Bik – opšte karakteristike

25. Mar. 2012.   //   Autor:   //   Horoskop   //   1 comment

secerov_bik_zodiac_orahIako astrologija nikada neće biti prihvaćena kao nauka, čak ni kao kvazi nauka, tiho i perfidno je uspela da se ušunjala u živote svih nas, pa potražnja za horoskopom postaje neverovatna opsesija. Posledica toga je da puno ljudi ne rade ništa dok se ne konsultuju sa svojim astrologom. Čak i eminentni političari, pogotovu za vreme izbornih kampanja, se ne libe ovakvih usluga prilikom povlačenja nekih strateških poteza.

Ali vratimo se temi, i probaćemo da vam opišemo koju su to opšte osobine i karakteristike vezane za horoskopski znak bik.

Ispod njihovog hladne, smirene i pribrane spoljašnosti, krije se nešto potpuno drugačije što čini Bikove značajno različitim od ostalih horoskopskih znakova. Bikovi uspevaju da se diskretno izdvoje iz gomile, iako imaju pošteno zasluženu reputaciju da su izuzetno društveni. Oni će pustiti druge da im se približe, ali samo onoliko koliko oni žele. Neki smatraju da, ukoliko hoćete da ubedite Bika u nešto što ga ne zanima, isto je kao da govorite zidovima – prosto vas ne slušaju. Takođe, ne postoji Bik na čijem licu možete nešto da “pročitate”. Njihove emocije, strahovi i želje su sakriveni toliko duboko u njima da niko oko njih ne može ni da zamisli o čemu se tu radi. Kao leptir koji se sakriva u čauri dok ne bude spreman da se pokaže svetu, tako i Bik sakriva svoja osećanja pod plaštom svakodnevnih aktivnosti. Zboga toga se Bikovi ponekad smatraju povučenim, dosadnim, pa čak i snobovima.

Istina je, zapravo, da Bikovi uspevaju da obavljaju svoje poslove po svom i veoma nezavisno od drugih, kao i da se isključe iz sveta oko sebe veoma uspešno. A kada se isključe, oni zapravo sakupljaju u sebe unutrašnje rezerve koji su im potrebne da bi se izborili sa spoljašnjim pritiscima. Ovaj znak je takođe povezan sa osećajem prijatnosti i zadovoljstva. Većina Bikova voli da se oseća komforno i dobro i mrzi promenu jer im narušava njihov samostalni način funkcionisanja.

Zbog toga što ne mogu da zamisle da se nađu u bilo kojoj opasnoj situaciji, Bikovi će se iz sve snage potruditi da isplaniraju sve unapred, radije nego li se prepuste slučaju. U ljubavi, Bikovi se smatraju izuzetno senzualnim bićima. Budući da su zemljani znak, oni se dobro nose sa ličnim, fizičkim osećanjima, pa shodno tome, sva zadovoljstva koja se povezuju sa onim što vide, dodiruju, omirišu ili okuse, njima predstavljaju poseban užitak. Ljubitelji su prirode i životinja i veliki su borci za očuvanje životne sredine.

Kako vam se čini, da li su ovo opšte karakteristike ovog horoskopskog znaka, tj. da li opisuju neku osobu iz vašeg okruženja koja je u ovom znaku?

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka