Plačete tokom dirljivih scena, pa šta?

16. May. 2009.   //   Autor:   //   Lifestyle, Zdravlje   //   No Comment

clanok_fotoNemali broj žena, i poneki muškarac, rasplakaće se na neku dirljivu scenu u filmu ili seriji – dirljivu po kriterijumu te osobe, dirljivo neće biti isto za svakog. Osobe koje imaju takav običaj nekad se stide toga što se rasplaču, ali   to zaista nije nešto čega se treba stideti.

 

Ima onih kojima će suze krenuti samo kada seku crni luk, a ima i onih koji se rasplaču na raznorazne stvari, kako iz života, tako i na filmove i serije. Sad, ako se žena rasplače onda kad joj je teško, ili kad je nešto boli, to je većini ljudi normalno (na muškarca koji "pusti suzu" nekad gledaju s neodobravanjem, kao da je zbog toga manje muškarac). Ali, plakati na film ili seriju, na nešto što nije stvarno? Nije mali broj onih koji to smatraju glupim, i osobe koje tako postupaju smatraju šmrcavim, plačljivicama, šta već ne, čak će i sebe same, ako se i oni tako rasplaču, smatrati šašavim.

 

Međutim, kao što se tokom gledanja filma ili serije možete uneti i bodriti likove koji su vam simpatični, navijati za njih, bojati se za njih (što, takođe, neki mogu smatrati šašavim, opet jer to nije stvarno), tako vas i neke dirljive scene mogu rastužiti, naročito ako dotaknu nešto u vama, neki vaš problem, neku vašu tugu. I potpuno je normalno rasplakati se na to, te scene tome i služe, da izazovu emotivnu reakciju, da se isplačete i da vam posle bude bolje. Ne plačete vi toliko zbog filma, koliko zbog toga što je dotaknuto nešto u vama, i ako vam to može pomoći da se nakon suza osećate bolje i lakše – zašto da ne?

 

26pladirsceSad, ukoliko plačete za svaku sitnicu, sve živo može da vas navede da se rasplačete, to bi već moglo da znači da potiskujete previše problema, ne rešavate ih, čak ih i ne priznajete same sebi, već bežite od njih, a suze malo-malo pa "provale" iz vas. Tu bi mogla biti dobra ideja da preispitate o čemu se radi, koji su vam to problemi od kojih se osećate toliko loše i da polako tražite rešenja za njih.

 

Ali, ako nije takav slučaj, već vas poneka dirljiva scena navede da se rasplačete, i dopadaju vam se filmovi uz koje možete da saosećate s junacima u toj meri da pustite poneku suzu, tu ničega lošeg ni za stid nema – uživate u filmu ili seriji, malo se isplačete i osetite se bolje. Uživajte, samo napred! A kome vaše suze smetaju, može da se skloni.

 

Izvor “Krstarica”

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka