Pakovanje za gušću kosu

2. Sep. 2012.   //   Autor:   //   Kosa, Nega kose   //   No Comment

Svakodnevne aktivnosti, stres, izlaganje suncu, nepravilna ishrana su posledice koje se vide na vašoj kosi.
Kako biste poboljšali izgled, bujnost i sjaj vaše kose mi vam dajemo par domaćih recepata koji će vas dovesti do željenih rezultata.

Recept br. 1

1 kašika soka od limuna
sok iz 1 lista aloje
sok 1 glavice luka
1 žumance
1 kašika ricinusovog ulja
1 kašika kane (samo ako je u pitanju tamna kosa)
Sve komponente sjediniti i utrljati u kožu glave, 1-2 sata pre pranja. Koristi se za jačanje kose, daje kosi gustinu i sjaj. Ovaj postupak se sprovodi 1 nedeljno.

Recept br. 2
2 ampule uljanog rastvora vitamina A
2 kašike bilo kog ulja
Pomešati i podgrejati, u toplom obliku utrljati u koren 1-2 sata pre pranja. Ovo pakovanje možete koristiti pre svakog pranja, a 1 nedeljno utrljati u koren kose svež sok od aloje (može se koristiti i rastvor aloje u ampulama).

Recept br. 3
Pomešati 1 žumance, sok od 1 limuna, 1 kašiku ulja od petrovca (Agrimonia Eupatoria). Smesu ravnomerno rasporediti po korenu kose, utopliti glavu (ispod plastične kese i peškira), oprati nakon 30 min.

Recept br. 4
500 gr sveže mlade koprive preliti sa 1l ključale vode. Kuvati 3-5 min., ostaviti da stoji 30 min., procediti, malo podgrejati i utrljati u koren oprane i čiste kose. Utopliti glavu. Nakon 1 sata preostalu količinu čaja podgrejati, razblaziti prokuvanom vodom i isprati kosu.

Recept br. 5
Nakon svako pranja kose utrljati u kožu glave rastvor pripremljen od 5 kašika lišća od breze i 100-150 ml proključale vode. Ostaviti da stoji 2 sata. Procediti za dalje korišćenje.

O autoru :