Frizura sezone: Nizak rep

17. Mar. 2013.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Frizeri ove sezone predlažu da se igrate sa kosom, budete što maštovitiji i isprobate nešto drugačije. Jedna od veoma modernih frizura za ovu sezonu je rep koji se sada nosi nisko na potiljku.

 

Može da bude zalizan ili razbarušen od zavisnosti od toga šta vam bolje stoji i šta više pristaje vašem stilu. Ako želite da istaknete nizak rep frizeri savetuju da razdeljak pomerite malo niže tako da frizura izgleda asimetrično.

Za dame koje vole elegantnu i sofisticiranu odeću najbolji izbor je zalizani rep, a za glamurozan efekat možete dodati svetlucavu ukosnicu ili traku.

Kosa vezana u nizak rep jedan je od najnovijih trendova za ovu sezonu.

a7eb0319ee1dea3e5f011079626b17bc

 

Ako želite originalniji look spustite šiške na čelo, malo ih podignite lakom za kosu, vežite rep i ukovrdžajte ga ili istalasajte presom. Uz ovu frizuru idealno stoje drveni ukrasi – kopče, ukosnice, šnalice…

Za retro varijantu dovoljno je da kosu malo natapirate na temenu, oblikujete češljem, nalakirate i vežete na potiljku i rep malo izgužvate prstima.

Nizak rep možete nositi i sa strane, tako izgleda romantičnije, a još bolji efekat dobićete ako ga urolate ili ukovrdžate figarom. Za elegantniji efekat izdvojite pramen kose, vežite rep, pa pramen koji ste izdvojili omotajte oko gumice i zakačite šnalicom ili ukosnicom.

Nizak rep možete istaknuti i tako što ćete ga omotati ukrasnom trakom ili ukombinovati sa nekoliko pletenica.

Izvor

O autoru :