Pripremite vaše telo za leto uz prirodne preparate

25. Mar. 2013.   //   Autor:   //   Lepota & Nega   //   No Comment
Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvijek teži da napredijue u oblasti jezika, učestvujući na različiztim kursevima i seminarima. Saradnik je na stranici: http://kakonapraviti.net/ Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

Bliži se leto, želite da izgledate sjajno na plažama i šetkajući se tokom sunčanih dana. Prpremite nekoliko prirodnih preparata sami, u vašoj kuhinji i osvežite se od glave do pete.

1. Prvo počnite sa onim groznim zimskim naslagama celulita koji su večita borba u kojoj morate biti uporni. leto

SASTOJCI
8 kašika zelene gline u prahu
1 kašika limunove korice

1 kašika narančine korice

1 kašika ribane kore grejpa

rinfuza sušenog ruzmarina prema ukusu

U tavi, kuhati vodu s grančicom ruzmarina, pa ostaviti da se tekućina ohladi. U posudu sasuti 8 kašika gline u prahu, koricu limuna, naranče i grejpa, (sve je potrebno da bude prethodno naribano). Konačno, dodajte ruzmarin koji se unosi postupno, za postizanje polu – tečne mase. Nanesite paket na kritične delove tela. Možete taj dio obmotati providnom folijom da bi koža bolje upila preparat. Najbolje bi bilo da dok čekate da anticelulit krema deluje uradite par vežbi za problematično područje na telu. Sve dok se glina ne osuši nemojte skidati kremu. Isperite je kasnije samo čistom vodom i namažite se obilno nekom običnom prirodnom hidratantnom kremom (možda onom prirodnom koja je opisana u ovom tekstu).
Agrumi u ovom preparati imaju ulogu toniranja i poticanje cirkulaciju krvi. Glina često se koristi u borbi protiv celulita zbog svojih specifičnih svojstava.

2. Sledeći paket se ne preporučuje ako ste trudni jer sadrži kombinaciju eteričnih ulja koji mogu podstaknuti kontrakcije i štetiti vašem plodu. On će odlično hidratizirati vaše ruke i dati im odličnu mekoću.
SASTOJCI
2 kašike bogorodičine trave
2 kašike bademovog ulja

5 kapi ulja argana (marokansko ulje napravljeno od biljke drvo života)

2 kapi eteričnog ulja sandalovine

Pomešajte u posudi bademovo ulje i bogorodičinu travu. Nakon toga potrebno je dodati arganovo ulje i eterično ulje. Zagrijte ruke, po mogućnosti s vrućim ručnikom radi bolje primene ulja. Idealno je da ulje na rukama stoji najmanje pola sata. Možete ga staviti u večernjim satima i ostaviti preko noći, pokriti svoje ruke pamučnim rukavicama i tako spavati. Ovako ćete postići najbolji efekat. Koristite tamnu bocu kako bi ga zaštitili od svetla i topline.
Bogorodičina trava i ulje imaju izuzetne umirujuće i omekšavajuća svojstva. Bademovo ulje vrši omekšavanje. Arganovo ulje ima svojstva antioksidansa, vlaži i učvršćuje kožu. Konačno, eterično ulje od sandalovine je fenomenalno zbog svojih lekovitih svojstava.

3. Na kraju red je za fenomenalan izgled vašeg lica. Pripremite ovu kremu za lice sa shea maslacem i uživajte u njenim blagodetima tokom celog leta. Ni ovaj preparat nije prikladan tokom trudnoće zbog mnogo eteričnih ulja.
SASTOJCI
10 kapi maslinovog ulja
2kašičice shea maslaca

3 kapi eteričnog ulja smirne

3 kapi eteričnog ulja čajevca

3 kapi eteričnog ulja ruže

Zagrijte postepeno maslac dok se ne istopi. Stavite ga u posudu i dodajte maslinovo ulje. U ovom trenutku možete dodati eterična ulja uz dobro mešanje. Ova krema se može koristiti ujutro i naveče, a idealana je za normalnu i suhu kožu.
Shea maslac deluje umirujuće,kao antioksidans i ima hranjiva svojstva. Maslinovo ulje ima ublažavajući efekat, dok eterično ulje smirne ima lekovita svojstva i hranjive tvari. Eterično ulje čajevca ima visoku dozu antiseptika i uticaj na pročišćavanje kože. Sva eterična ulja regenerišu kožu te je vredno trudna nabaviti bilo koje od njih da bi poboljšali efekat kreme.

Sve preparate možete koristiti i za vreme drugih godišnjih doba, ali kako je leto period kada oblačimo laganiju odeću vašem telu je ipak tada potrebno više nege. Osećajte se zadovoljno u svojoj koži obnavljajući je tretmanima koji nisu skupi i koje možete sami izraditi.

O autoru :