Alge za mršavljenje i bolje zdravlje

18. Jul. 2013.   //   Autor:   //   Mršavljenje, Zdravlje   //   No Comment

Stare su oko 3,5 milijardi godina, u njima je tajna nastanka života na Zemiji. Neiscrpne su i svuda prisutne i mogu se naći svuda gde ima malo svetlosti i vlage. Ako ulijete u čašu malo vode i ostavite je na Suncu, posle nekoliko dana ona će pozeleneti.

alge
Zašto? Zato što su alge već tu! Preživijavaju u svim uslovima.Gutaju ugljen dioksid i pročišćavaju vazduh, a blizu 80% biomase na našoj planeti pripada njima. Postoje dobre i loše alge, nisu sve korisne za ljudska , bića. Čovečanstvo koristi neke alge već više hiljada godina kao lek za različite bolesti. U Africi su se koristile pite od alge koja se zove spirulina, a u Kini su se algama lečili nedostaci u ishrani, jer alge sadrže esencijalne aminokiseline, prirodne vitamine, minerale u organskoj formi i druge hranjive sastojke.

Zašto uzimati alge?
Savremeni čovek živi u prilično zagadjenom i stresnom okruženju. Sadržaj hrane nije izbalansiran i baš zbog toga Svetska zdravstvena organizacija preporučuje upotrebu algi.

-Alge jačaju imuni sistem.
-Jačaju kardiovaskularni sistem, regulišu težinu i povećavaju nivo dobrog holesterola na račun lošeg.
-Poboljšavaju stanje probavnog trakta, kao i samu probavu.
-Poboljšavaju prirodno čišćenje od toksina, otpada i radijacije.
-Smanjuju opasnost od tumora zbog visofsog procenta antioksidanasa.
-Štite i leče.

Lepota i odlična forma od prirode
Alge aktiviraju limfocite i poboljšavaju njihovu sposobnost prelaska iz krvi u tkiva u kojima uništavaju bakterije, viruse, gljivice i ćelije tumora. Bogate su beta karotenom i zahvaljujući njegovom jakom antioksidativnom delovanju smanjuje se opasnost od raka. Alge deluju i na imuni sistem, jačaju ga i ujednačavaju. Naročito su korisne deci koja često obolevaju, osobama u čijim porodicama ima slučajeva raka, protiv krvarenja desni, štetnog uticaja zagadenja, radijacije, kod hroničnih bolesnika i rekovalescenata. Kada je imuni sistem pod stresom, on počinje da troši metaboličku energiju tela i takve osobe pate od hroničnog umora i nedostatka energije. Čak i male količine algi vraćaju harmoniju i stabilišu telesnu energiju.Oni koji redovno kriste alge brže se oporavljaju posle bolesti i brže im zarastaju rane.

Istraživanja pokazuju da alge smanjuju nivo holesterola i kilograma.Debljina predstavlja stanje povezano s metaboličkim smetnjama i pogoršava kvalitet života.Ako se alge redovno uzimaju nekoliko meseci rešava se problem gojaznosti.

O autoru :