5 frizura za jesenske dane (koje lako možete napraviti same)

31. Oct. 2014.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Frizure za džempere, šalove i kapute

10815_big

 

Trendove jesenskih frizura već smo vam predstavili (čak i više verzija), a ovog puta okrećemo se svetski poznatim blogerkama i preslatkim i nosivim frizurama koje sami lako možete napraviti. Ovih pet frizura savršene su za jesenske dane i kombinovanje uz omiljene  šalove i kapute.Čvorovi u kosi

jesenske slatke 2014 friz01

Raspuštena bujna kosa lepa je u svako doba godine, tako je ova čvorasta kruna od kose blogerke Sincerely Kinsey savršena i za ovu jesen. A sve što vam je potrebno je 5 do 10 ukosnica zavisno o dužini i gustoći vaše kose.

Kosu raščešljate i podelite razdeljak onako kako obično nosite. Uzmite pramen sa sasvim prednjeg dela desne strane. Podelite pramen u dva manja, a njih zavežite u čvor.

jesenske slatke 2014 friz02

Nastavite vezati čvorove (oba pramena možete  uviti svaki u svoju stranu kako biste lakše vezali čvorove) sve dok ne dođete do vrhova. Pramen čvorova pričvrstite ukosnicama.

jesenske slatke 2014 friz03

Zatim isto ponovite i na levoj strani glave, pa i tim pramenom čvorova “obgrlite” glavu. Ukosnicama sve dobro pričvrstite i ukrotite pokoji odbegli pramenčić kose.

jesenske slatke 2014 friz04

Jednostavna uvijena punđa

jesenske slatke 2014 friz05

Znate šta ide odlično uz džempere i rolke? Punđe. Sve vrste punđi, a ova od namotanih uvijenih pramenova s bloga kreativne LuLu je posebno lepa i veoma jednostavna za napraviti.

Kosu prosto otpozadi podelite na dva dela (direktno po sredini). Napravite čvor od ta dva pramena i ona naprosto namotajte prvo jedan pramen oko čvora, a zatim i drugi i sve pričvrstite ukosnicama.

jesenske slatke 2014 friz06
jesenske slatke 2014 friz07 jesenske slatke 2014 friz08

Polupodignuta kosa

jesenske slatke 2014 friz13

Ovu jednostavnu, a opet slatku frizuricu pokazala je Christina s bloga Hair Romance. I ova frizura odlično stoji i može se napraviti od različitih dužina kose.

Kosu raščešljajte i razdeljak napravite kao i uobičajeno (na sredini ili u stranu). S prednjeg dela (s leve i desne strane) uzmite pramenove srednje debljine. Oba pramena spojite po želji iznad desnog ili levog uha i zavežite gumicom. A zatim taj repić provucite i prevrnite kroz rupu gde se spajaju ta dva pramena. I to je to!

jesenske slatke 2014 friz12 jesenske slatke 2014 friz11 jesenske slatke 2014 friz10

Vikinški rep

jesenske slatke 2014 friz14

Ako imate dugu kosu ovaj rep, koji se nosio i na modnoj pisti kod Valentina za ovu jesen, savršen je odabir za vas. A kako ga korak po korak napraviti možete pronaći i na How To Hair blogu.

Za početak začešljajte kosu unazad. Zatim uzmite pramen kose iznad čela i nazad ga zavežite u repić.

jesenske slatke 2014 friz15

Zatim sa svake strane uzmite još po pramen kose i zajedno vežite s početnim repićem.

jesenske slatke 2014 friz16

Nastavite tako dodavati pramenove s leve i desne strane i vezati ih gumicom sve dok ne dođete do potiljka kad će vam ponestati pramenova za dodavanje.

jesenske slatke 2014 friz17

Nakon toga nastavite vezati kosu gumicom na oko svakih 5 centimetara, sve do vrhova.

jesenske slatke 2014 friz18

Kad ste završili s vezanjem gumica počnite delove kose razvlačiti prstima kako biste dobili na volumenu. Krenite od najnižeg prema gore i glavi, i to ponovite za sve, pa čak i one delove na temenu.

jesenske slatke 2014 friz19 jesenske slatke 2014 friz20

Kvazi-rep u 4 koraka

jesenske slatke 2014 friz24

Ovo je veoma jednostavna frizura za dane kada vam se ne da puno petljati oko kose, a i dobro stoji na svim tipovima kose – gustoj,kovrdžavoj ili tankoj i ravnoj kosi. Ovu frizuru za koju je inspiraciju pronašla na Pinterestu, napravila je Natalia za Ma Nouvelle Mode.

Lagano natapirajte kosu na vrhu zadnjeg dela temena. Taj deo kose koji ste natapirali  zavrnite i gurnite lagano prema gore (kako biste dobili volumen, malo podignutu kosu nazad na temenu) pa tako pričvrstite ukosnicama.

jesenske slatke 2014 friz22

Uzmite veći pramen s leve strane lica, zavrnite ga jednom, preklopite nazad preko  (i ispod) pramena i pričvrstite ukosnicama.

jesenske slatke 2014 friz23
Isto ponovite i s desne strane, pa taj zavrnuti pramen preklopite preko levog  (i ispod njega) i dobro pričvrstite ukosnicama.
O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka