Koje boje za kosu nosimo ovog proleća?

21. Mar. 2015.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Farbanje kose postalo je neizostavan deo beauty rutine, jer je jako mali broj žena kojima seda kosa odlično stoji. Svake sezone stižu nam novi trendovi i tehnike farbanja.

Iako se trendovi u farbanju kose nešto sporije menjaju, gotovo ih je nemoguće izbeći. Da je stvarno tako, dovoljno je prošetati bilo kojim gradom i videćemo žene koje imaju gotovo identične frizure.
Polako se vraća izbeljivanje kose
Ove godine je kod farbanja kose naglasak na jednoličnoj boji, što ne znači da boja mora biti jednaka od korena do vrhova, ali definitivno mora biti punija nijansa. Nose se zlatno-bež nijanse kod svetlijih devojaka,  smeđa s bakarnim i toplijim refleksom kod tamnijih devojaka. Takođe, na velika vrata se vraca izbeljivanje kose.

koje-boje-za-kosu-nosimo-ovog-proljeca-96404-611x611-201503091024

Ono što je važno je da boju kose uviek prilagodite svom prirodnom tenu, ali i da budete realni kod očekivanja, posebno kad se radi o velikim promenama. Ako niste za promene, svoju frizuru uviek možete obogatiti pramenovima.

Nijanse su sve punije i bogatije

To posebno vredi ako govorimo o balayage pramenovima koji su najsličniji prirodnom efektu kose posvetljene od sunca. Ovaj način stavljanja pramenova preporučujem devojkama koje žele pomalo reljefni efekt i sjaj kose. Baby lights je nova tehnika pramenova i odlična je za žene koje prvi put farbaju kosu i nisu spremne svakih par meseci iznova raditi pramenove, nego samo lagano senčanje i sjaj.

koje-boje-za-kosu-nosimo-ovog-proljeca-57611-611x916-201311071009

Još jedan novitet je i konturisanje lica kosom na način da se pramenovi stavljaju zavisno od oblika lica kako bi se naglasile prednosti, a prikrili nedostaci. Ono što je definitivno izašlo iz mode je ombre, posebno u kombinaciji prirodnih boja, dok ga još uvek volimo videti na kosi obojenoj u otkačenim nijansama.

koje-boje-za-kosu-nosimo-ovog-proljeca-96405-611x916-201503091024

Sada je pravo vreme da se reešiš ombrea

Ombre je definitivno već stara tehnika farbanja kose, ali puno se devojaka pronašlo u njemu. Trendovi u kosi se dosta sporo menjaju tj. koliko dugo treba da se devojke priviknu i prihvate neki novi trend toliko dugo im je i teško odbaciti ga.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka