Koje boje vas vole

14. Aug. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment

Prema svim bojama oko nas delimo se na dva tipa, A i B
Nemojte se zavaravati mišlju da vam sve boje lepo stoje. To nije istina. Jer, dok nosite neke, izgledate predivno i neodoljivo, a druge vas mogu činiti neuglednim. Kao što se razlikujemo po boji tena, kose ili očiju, tako se razlikujemo i po bojama koje nosimo.

 

Tip A

Ako su vaše oči plave, sive, ljubičaste ili zelene, pripadate tipu A. Nemojte nikada na sebi imati ništa u sledećim bojama: bež, smeđoj, boji senfa, rđe ili kajsije, boji cigle, oker, žutozelenoj. Dakle, ne stoje vam boje peska, jesenjeg lišća i sve njima slične.


Vaše boje su crna, sve nijanse sive, sve nijanse plave, crvene, tamnozelena, ljubičasta… Bela je takođe vaša. Sve ovo važi i za osobe koje imaju crne oči i crnu kosu, i imaju ili taman ili izrazito svetao ten.

Nakit: Ne pristaje vam zlatni nakit, niti bižuterija boje žutog zlata. Birajte nakit u bojama belog zlata i srebra.

Šminka: Ruž za usne nikada narandžaste ili smeđe boje. Divno će vam pristajati tamno ili jarkocrveni ruž, sve nijanse roza boje, kao i boja sirovog mesa. Vaše boje rumenila su ružičaste i boja ciklame. Senke za oči birajte u pepeljastosivim nijansama,  ljubičastu, crnu i belu. Puder u osnovi treba da ima ružičastu boju, a nikako boju breskve.


Kosa: Ukoliko niste crnka, kosu možete posvetliti pramenovima, ali tako da oni uvek budu u pepeljastim, hladnim tonovima, a nikada zlatni ili žuti. Ukoliko želite biti crvenokosi, neka to budu prave crvene nijanse, a ne mahagoni ili sa primesama vatrenocrvene. S crnom bojom kose riyikujete da izgledate pomalo ugaslo i beživotno, ukoliko imate svetliji ten.

Tip B

 


Ako je boja vaših očiju smeđa, kestenjasta ili boje lešnika, pripadate tipu B. Vaše boje su definitivno crna, bela, plava, ljubičasta, ruzičasta, odnosno sve boje osim sivomaslinaste, tirkizne i jarkozelene.
Boje u kojima ćete zablistati su: boja slonovače, bež, smeđa, mahagoni, karamel, boja senfa, terakota, kajsija, boja cigle, sve nijanse narandžaste i smeđe, zlatna, sve boje meda, crvenonarandžasta.

Nakit: Vašem tipu ne pristaje platina, srebro i belo zlato, ali zato žuto zlato na vama blista, kao i bižuterija u toj boji zlata.

Šminka: Što se tiče ruževa za usne, stoje vam sve nijanse smeđe boje, sve narandžaste nijanse, breskva ili bež.
Rumenilo za vaš tip je u boji breskve i blagim smeđim tonovima. Crvena i roza nikako.
Od senki za oči birajte one u bež bojama, zagasitozelenu, bakarnu, zlatnu… Puder u osnovi mora imati narandžastu.


Kosa: Kosu možete farbati u sve nijanse osim vatreno-crvene. Svetlije osobe ovog tipa (svetlije kose i očiju), mogu biti i «plavuše» ali samo u zlatnim, toplim, plavim tonovima.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka