Mleko za telo

10. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment
Mleko za telo je veoma bitan deo lične higijene. Pri svakom tuširanju skidamo zaštitni sloj sa kože koji nas štiti od bakterija, i upravo tu je važan vid zaštite mleko za telo. Svako mleko za telo ostavlja zaštitu na koži, ali za neke pozitivne ili negativne efekte odgovorne su aktivne materije u ovim preparatima.

 

Najčešće se koriste vitamini A, C, E, pantenol i njihovi derivati. Vitamin A ili retinol je nezamenljiv za zdravlje kože. Vitamin C pomaže u izbeljivanju staračkih pega, stimuliše proces izbeljivanja kože, ublažava sitne linije i bore i povećava elastičnost. Takođe čini prirodnu zaštitu u odbrani od štetnih UV zraka i crvenila prilikom sunčanja.

Prirodni vitamin E se dobija iz sojinog ulja, a posebno se preporučuje za masnu i suvu kožu, polje delovanja se uklapa sa vitaminom C. Od proteina najčešće se koriste kolagen, elastin i keratin. Od biljnih ekstakata koriste se sveže biljke – aloja, neven, kopriva, žalfija, krastavac, glog, kamilica, divlji kesten, kantarion i mnoge druge.

Mleko za telo se nanosi posle tuširanja, uvek na čistu kožu. Nanesite ga blagim, kružnim pokretima. Nanošenje mleka za telo treba da bude kompletan užitak, dakle i estetski doživljaj. Vodite računa da uvek namažete vrat, jer njega uvek zaboravimo. Dakle, uvek dobro namažite vrat i dekolte, a možete namazati i ruke koje su takođe osetljiv i najizloženiji deo tela. Nije vam potreba posebna krema za vrat i dekolte, to je samo marketinška “prevara”. Vaše mleko za telo biće dovoljno.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka