Budite lepi i kad je nepodnošljivo vruće

12. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Kosa, Lepota & Nega, Moda, Nega tela, Obuća, Sunčanje, Trendovi   //   No Comment

 

Tokom leta, posebno u gradu, zbog znojenja često izgledamo prljavo, ulepljeno, neuredno… a ne mora baš tako. Potrebno je samo malo truda.

Kosa

Kosa leti najviše strada – trpi gumice, šnalice i štipaljke kojima pokušavamo da je sklonimo sa vrata, čela, leđa…

Najbolje je da se ošišate toliko da vam kosa ne dodiruje lice, vrat ili leđa. Međutim, ako ste ponosni na svoju "grivu", onda je perite češće nego zimi, dugo i detaljno je češljajte pre spavanja, a da biste je pokupili koristite što šire gumice jer one najmanje oštećuju dlaku.

 

 

Koža

Da biste izbegli usijanu i masnu kožu tokom leta, nemojte je mazati "teškim" kremama, već koristite hidratantne losione.

Posebno ako se sunčate, kožu mažite kremama koje vraćaju vlagu, nikako uljem.

Posebno obratite pažnju na stopala – ona će leti biti suva zbog toga što su stalno na vazduhu. Zato – napunite lavor mlakom vodom, sipajte malo morske soli, uzmite kamen za pete, makaze za zanoktice i turpiju za nokte i priuštite svojim stopalima zasluženi tretman.

 

 

Obuća

Sandalice, papučice, nanule… izbor je fantastičan!

Međutim, letnja obuća mora biti od prirodnih materijala, udobna i "zdrava". Zaboravite na tanke štikle jer je asfalt leti mek i može vam se dogoditi da "propadate".

Koliko god da su vam sandalice moderne grozno će izgledati na ispucalim petama i polomljenim noktima, zato – sredite svoja stopala.

 

 

Garderoba

Granica između garderobe za plažu i one za grad je poslednjih godina pomerena, ali to ne znači da se opustite i na posao dođete u šortsu.

Providno, usko, kratko – nije za posao i gradske ulice!

Bez obzira na to što ste zgodni, mršavi i što vam minić fenomenalno stoji, to što vas svi gledaju na ulici ne znači samo da ste privlačni – možda ste i nepristojni?

Takođe, povedite računa o higijeni – presvlačite se češće i perite stvari posle svakog oblačenja. Barem se leti sve brzo osuši.

 

Izvor: Mondo

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka