Odeća za osveženje

29. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Moda, Sunčanje   //   No Comment

Ovog je leta apsolutni hit puder roze, koju u stopu prate bela, kao i različiti tonovi tamnoplave i zavodljive ljubičaste boje

 

letoKako bi preživela nesnosne letnje vrućine od velike pomoći ti mogu biti i neki saveti vezani za izbor garderobe, koja ako baš i ne hladi, sasvim sigurno pomaže da koliko- toliko normalno preživiš dan. Tako je, recimo, izbor pamučne odeće naprosto imperativ na visokim teperaturama, a pored njega tvoji saveznici su svakako još i lan, likra, šifon i žersej.

Isto tako, pored strukture važan je i izbor boje. Tako će pastelne i vedre boje sasvim sigurno doprineti rashlađujućem efektu, dok bi elegantnu crnu trebalo bi da čuvaš isključivo za zavodljive letnje večeri. Preko dana zameni je belom ili bež i bićeš podjednako elegantna, a pritom ćeš se osećati puno prijatnije.

 

Najbolje bi bilo da tokom letnjih vrućina tvoj izbor što češće budu haljine i suknje do kolena, lagane bluzice, dimije i kapri pantalone, a obavezni modni dodaci su sunčane naočare i dobar šešir.

Kako bi bila i u trendu, odluči se za materijal sa uzorkom. Na raspolaganju ti je širok asortiman- od apstraktnih, preko cvetnih i na tufnice, pa to prugica i animal printa. Prilikom izbora najbolje bi bilo da se rukovodiš svojim raspoloženjem, kao i prilikom za koju se spremaš.

leto1A kada je o bojama reč, ovog je leta apsolutni hit puder roze, koju u stopu prate bela, kao i različiti tonovi tamnoplave i zavodljive ljubičaste. Nećeš pogrešiti ni ako se odlučiš za vesele boje poput žute ili ciklama. Sve to zaokruži tašnom, sandalama i pojasom u trendi metalik bojama i izgledaćeš kao da si upravo sišla sa modne piste.

Naravno, klima uređaj će ti pomoći da preživiš, a ako ga nemaš ili prosto ne možeš čitav dan da izdržiš da bude uključen, postoji još nekoliko načina uz pomoć kojih možeš da preživiš. Od velike je pomoći zatvranje svih prozora i vrata, kao i navlačenje zavesa tokom dana, tačnije sve dok napolju ne postane svežije nego unutra. Isto tako, bilo bi dobro da pališ što manje sijalica, jer i one dodatno greju prostor, baš kao i komjuter i neki kućni aparati. Stoga i njih kad god si u prilici pošalji na „godišnji“.

I jedna korist od vrućine- zaboravi na jela koja se dugo kuvaju ili peku u rerni i odluči se za laganu hranu- em ćeš verovatno skinuti koji kilogram, em ćeš se konačno malo odmoriti od kuvanja.

Izvor: Ženski kafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka