Šminka na plaži

2. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Make-up, Sunčanje   //   No Comment

Svi znamo da se bez kreme za sunčanje i labela ne izlazi na odmoru, ali ako želite da se našminkate na plažu, evo nekoliko saveta.


Ukoliko ne planirate da ronite, ili ceo dan provedete u vodi, već da “kulirate” pored mora ili bazena, možda želite dodatno da se doterate.


Prvo pravilo je, naravno, zaštitite kožu od Sunca. Nakon što ste se dobro namazali kremom ili uljem za sunčanje, našminkajte se.


Za letnje šminkanje svakako se preporučuje vodootporna maskara. Možda nećete plivati, ali lice će vam se znojiti na vrućini, a ne želite da vam maskara pocuri niz obraze.


Ponesite dobro labelo, koje se neće brzo otopiti u torbi, jer je usnama potrebna dodatna nega kada su izložene vrućini. Za leto su idealni diskretni sjajevi, mada možete eksperimentisati i sa nekom jačom nijansom. Ruž se ne preporučuje, jer izgleda suviše “teško”. Ako ste već istakli oči maskarom, na usne možete naneti i samo labelo sa sedefom.


Ako obično nosite jake lakove za nokte, imate dve opcije. Ili da ih potpuno zaboravite, pošto će pesak i voda oštetiti lak već po prvom “susretu”, u kojem slučaju bi trebalo da nanesete samo providni lak, radi zaštite noktiju. Ako baš ne možete da se odreknete jake nijanse, “otvorite” se za lak visokog kvaliteta u vašoj omiljenoj boji. Nemojte da mislite da ste “prebrinuli” manikirom i pedikirom, jer upravo je obrnuto – ako vam se lak pokvari, nećete moći da ga popravite, osim ako imate bočicu u identičnoj nijansi.


Za veče, držite se istih pravila za šminkanje, ali možete eksperimentisati sa senkom u nekoj jačoj nijansi. Izvucite laganu liniju duž oka u svetloj nijansi koja se slaže uz vaš stajling.

 

Izvor: Mondo

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka