U trendu su plava boja i kovrdže

3. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Moda, Trendovi   //   No Comment

Mnoge dame dosta vremena provedu u dilemi koja boja kose im najbolje pristaje, kako da je pravilno neguju i koja frizura je idealna njihovom obliku lica. Sva ta pitanja postavili smo profesionalcu Aleksandru Kaprišu.

 

Osnov nege kose je pranje glave. Kod pranja, laganom masažom postiže se bolja cirkulacija krvi, a to svakako pozitivno deluje na opšte stanje kose. Prvo treba uraditi dubinsko pranje, koje preporučujem da se radi na tri do četiri meseca, isključivo u salonu, a posle, uz konsultaciju s frizerom, nastaviti negu kose određenim preparatima.

 

Boje


Što se boje kose tiče, na moju žalost, vlada uniformisanost, svi imaju istu ili jako sličnu boju kose. Kod mene nije slučaj da pošto-poto pratim trend. Postoje i drugi detalji koji mogu zadovoljiti zadati trend (šiške, polutalas, razne šnale i slično).

 

Ono što je po meni bitno i jedino ispravno jeste da se boja kose ne približi boji lica. Kontrast je uvek neophodan između boje kose i boje tena. Moderni način izrade frizure ne može se zamisliti bez obojene kose. Za uspešno bojenje kose potrebno je poznavanje svih nijansi boja i tehnike rada.

 

Takođe, posle pranja i ispiranja boje, treba izvršiti detaljniju neutralizaciju i regeneraciju strukture kose nekim od kvalitetnih preparata za negu. Predlog za predstojeću sezonu je plava boja, što ne znači da ostale boje nisu manje atraktivne.

 

Kovrdže ili ravna kosa?


kovrProblem prirodnih kovrdža je napokon rešen! Kako? Tako što je ih poželjno imati u ovom periodu jer je to jedan od trendova. Naravno, tehnologija proizvodnje preparata za negu i ispravljanje kose je toliko napredovala, da  svi oni koji žele, mogu i po vlažnom vremenu imati ravnu, ispeglanu kosu. Postoje razni ispravljači koji garantuju trajnost ispeglane kose i finiš preparati za zaštitu i sjaj.

 

Kućna nega


Nega kose kod kuće je u redu samo ako se uz stručnu konsultaciju sa svojim frizerom uradi dijagnoza trenutnog stanja kose, ako se neguje odabranim preparatima. Naravno, kosa može i treba da se održava i u kućnoj radinosti kako bi imala mekoću, elastičnost i sjaj.

 

Opadanje

Povećano opadanje može biti posledica mnogih faktora, kao što su stres, bolest, slaba ishrana, hormonske promene, genetska predispozicija… Koji god od navedenih uzroka da je u pitanju, rezultat je ozbiljno slabljenje korena kose. Aktivna faza rasta kose biva zaustavljena i kosa počinje da opada. Rešenje je u preparatima za optimalnu negu u slučaju gubitka kose i poremećaja njenog rasta. Samo, obrati pažnju na etiketu na poleđini proizvoda i, ukoliko te muči opadanje vlasi, biraj proizvode koji su specijalizovani isključivo za ovaj problem.

 

Izvor: Ženskicafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka