Kako se pravilno seku šiške

1. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Kosa, Lepota & Nega, Moda, Trendovi   //   No Comment

 

Šiške su veoma popularne, bilo da imate dugu ili kratku kosu. Posebno su moderene u takozvanim androginim frizurama koje mogu nositi i muškarci i žene. Ako ste rešili sami da isečete šiške, kod kuće, evo nekoliko saveta kako da to izvedete što uspešnije.


Za ravne šiške koje kreću od sredine temena, a poput trougla, potrebne su oštre makaze i gust češalj. Dobro pokvasite kosu. Možete koristiti i prskalicu za veš kako biste održavali kosu mokrom.
Najpre se očešljajte i odvojite deo koji želite da isečete. Budite precizni i pedantni.


Podelite je na tri dela. Prvi spustite preko očiju, a ostatak sklonite sa lica. Počnite od sredine čela ka levoj, a zatim ka desnoj strain lica, prateći liniju obrva.

 

 


Secite kosu pedantno, bez žurbe, kratkim potezima makaza, pramen po pramen. Povremeno prođite češljem kroz kosu kako biste proverili da li ste neki pramen preskočili.
Isto uradite i sa ostalom kosom odvojenom za sečenje.


Kada kosu osušite proverite da li ima dlaka koje vire i isecite ih naknadno.


Ako želite da šiške koje idu oko lica, odvojićete kosu na drugačiji način – nekoliko santimetara iznad poslednjeg reda kose na čelu, a otprilike u širini ušiju.


Češljem poravnjajte dlake i oštrim makazama lagano secite pramen po pramen. Šiške bi trebalo da budu najkraće u predelu sredine nosa, a zatim da se blago spuštaju niz oko i da najduže budu na jagodičnoj kosti.
Ako ne volite simetriju, šiške možete iseći na jednoj strani lica više nego na drugoj.


Guste šiške dobićete ako odvojite više kose, već negde od vrha temena.

 

 


Izvor: (MONDO)

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka