Limun dijeta

6. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Celulit, Dijete, Kalorije, Mršavljenje, Recepti, Zdravlje   //   1 comment

 

Protiv viška kilograma i celulita

 

 

Limun ima mnogo pozitivnih sastojaka, jedan od važnijih je hidroksicitrat, koji usporava asimilaciju masnoća. Bogat je esencijalnim uljima, kao što je limonen, koji blokira sintezu holesterola, dok jedan od šećera,polikosanol, koji je prisutan u limunovoj korici, pomaže pri sagorevanju masnoća. Limun pomaže kod izlučivanja suvišne tečnosti i smanjenja celulita. Odlična je pomoć kod detoksikacije organizma.

 

Zbog velike količine vitamina C, koji deluje kao antioksidant, što doprinosi da tkiva i koža duže ostanu mladi. Zbog bogatstva mineralima, limun je dobar za otklanjanje umora. Sadrži i citronsku (limunovu) kiselinu, koja podstiče rad probavnih enzima, čak se koristi i u lečenju akni! Ima kalijum, koji neutralizuje preterano lučenje želudačne kiseline. Jedan limun (sok plus korica) ima 10 kalorija. Zbog svega navedenog, limun je vrlo korisna a pri tom i zdrava namirnica za mršavljenje i održavanje normalne telesne težine.

 

 

    • Savet za upotrebu: ako limun držite u frižideru (što inače nije potrebno), pre nego što ga zgnječite, pustite da se ugreje na sobnoj temperaturi. Tako ćete iz njega moći da iscedite mnogo više soka.

 

 

Pripremite limunadu dan ranije, umereno jedite, i obavezno pijte vodu s limunom!

 

 

    • Prva sedmica

 

 

Prvi dan – iscedite 1 limun u litar vode Drugi dan – 2 limuna u litar vode Treći dan – 3 limuna u litar vode Četvrti dan – 4 limuna u litar vode Peti dan – 5 limunova u litar vode Šesti dan – 6 limunova u litar vode Sedmi dan – 7 limunova u litar vode

 

 

    • Druga sedmica

 

 

Prvi dan – 1 limun u 1 litar kisele vode, Drugi dan – 2 limuna u litar kisele vode Treći dan – 3 limuna u litar kisele vode Četvrti dan – 4 limuna u litar kisele vode Peti dan – 5 limunova u litar kisele vode Šesti dan – 6 limunova u litar kisele vode Sedmi dan – 7 limunova u litar kisele vode.

 

 

    • Treća sedmica

 

 

Prvi dan – iscedite 7 limunova u litar kisele vode Drugi dan – 6 limunova u litar kisele vode Treći dan – 5 limunova u litar kisele vode Četvrti dan – 4 limuna u litar kisele vode Peti dan – 3 limuna u litar kisele vode Šesti dan – 2 limuna u litar kisele vode Sedmi dan -1 limun u litar kisele vode

U toku dana treba da popijete vodu začinjenu limunom na način na koji smo opisali.

 

Dijeta s limunom i grisinama

S ovom dijetom unosićete 7.000 kalorija nedeljno manje, 1.000 dnevno. Napravila ju je nutricionista dr Evelin Flaki i temelji se na smanjenju unosa masnoća, pri čemu kalorijski unos nije manji od 1.200 kalorija. Dijeta omogućava gubitak jednog kilograma masnoća (a ne mišića) sedmično, a dodatno mršavite bez napora. Za vreme dijete morate dnevno da pojedete približno četiri limuna (kao sok ili nastruganu koricu). Pročišćava i sman­juje apsorpciju masnoća na prirodan način i čini kožu lepšom. Namenjena je i osobama koje imaju poteškoća s probavom ili probleme s nečistom kožom. Vitamin C je čudotvorno sredstvo protiv starenja i prolećnog umora. Dijetu je najbolje početi u vreme promena godišnjeg doba, najbolje u tra janju od sedam do 15 dana.

 

Jelovnik za sedam dana

 

Doručak za sve dane: šolja čaja s limunom ili limu nada, dva komada grisina ili integralnog dvopeka i kašičica marmelade (najbolje od limuna).

dijeta limun

 

Izvor: Srećica

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka