Schwarzkopf Pallete farba za kosu 10 min

13. Nov. 2009.   //   Autor:   //   Kosa, Kozmetika, Trendovi, Zanimljivosti   //   No Comment

Šta? Rešila si da pređeš u crnke?!

Ovo sam čula već 4 puta od kako sam se pre nekoliko dana ofarbala Schwarzkopf Pallete farbom koja deluje za 10 minuta. Stvar je u tome što ja uopšte nisam želela da imam crnu kosu. Ofarbala sam se farbom u čokoladno braon boji, broj 450 (nešto je svetlija i crvenkastija od ove na slici), i to preko svetlo smeđe podloge. Doduše, držala sam farbu na kosi nekih 15-ak minuta, pa je boja ispala nešto intenzivnija. Ili je možda to slučaj i kada se drži svega 10 minuta, jer je farba zaista jaka kako bi se “primila” za tako kratko vreme.

Na sajtu Schwarzkopf-a sam pročitala da je u pitanju sastojak po imenu arginin koji pomaže da pigmenti brže prodru u srž vlasi i daju dovoljno jaku boju za kraći vremenski period. Arginin je jedna od 20 najčešćih amino kiselina koje ima u ljudskom telu. (Za one koji vole da pročitaju još malo činjenica sa Wikipedije – arginin je važan sastojak organizma koji učestvuje u ćelijskoj deobi, zarastanju rana, imunološkom sistemu, oslobađanju od amonijaka i lučenju hormona. Ima ga i u nekim biljkama, životnjskom mesu i mlečnim proizvodima.)

Vratimo se Pallete farbi. U pakovanju je tuba sa farbom, razvijač boje (kažu da ove smeđe i crne imaju nizak procenat amonijaka, pa da zato manje štete kosi), par rukavica (onih kesastih) i tubica maske za kosu za dve upotrebe. Količina farbe baš i nije velika, naročito za one sa dužom kosom, ali ja sam taj problem rešila dodavajući malo hidrogena iz svojih zaliha.

Sama farba, kada se razmuti, ima veoma prijatan miris i ne štipa za oči i nos. Pakovanje za kosu koje se nanosi posle ispiranja je dosta dobro, sa nekim blažim voćnim mirisom.

Posle 3, 4 pranja, kosa je počela da poprima tu pravu čokoladnu boju i da postaje sjajnija, ali je u početku zaista bila skoro crna i zagasita.

Cena je zaista ok. Ja sam pakovanje ove Pallete brzo delujuće farbe kupila za 355 dinara (ili oko 4 evra). Pakovanje je standardno, mada bolje od većine farbi po toj ceni.

Izvor: Kremašica

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka