Vežbe za seksi stomak

27. Feb. 2010.   //   Autor:   //   Fitnes, Kalorije, Lifestyle, Mršavljenje, Zdravlje   //   1 comment

Vježbe za seksi trbuh

Najbolje vežbe za lepo oblikovani stomak

Mnoge od nas žele imati seksi, ravan stomak poput Halle Berry. Na žalost, ne postoji čarobni štapić ili napitak koji će nam preko noći ispuniti tu želju.  Do ravnog trbuha možemo doći kombinacijom zdrave i uravnotežene ishrane i vežbanjem.

Vežbe za trbušne mišiće će vam pomoći učvrstiti mišiće u tom području, a za ravniji stomak morate sagoreti sloj masnog tkiva koji ga prekriva, što možete postići pravilnom ishranom i kardiovaskularnim vežbama. Pokušajte povećati unos proteina i ograničiti konzumiranje ugljenih hidrata. Redovnim vežbanjem (najmanje tri puta nedeljno), rezultate ćete videti za manje od mjesec dana. Evo najboljih vežbi za učvršćivanje i oblikovanje stomaka:

Trbušnjaci


Legnite na leđa, kolena su savijena, a stopala su na podu, razmaknuta u visini kukova. Isprepletite prste iza glave. Podignite ramena od poda, a zatim se vratite u početni položaj. Nemojte dizati čitav trup, već samo vrat i ramena. Za intenzivniji oblik vežbe, radite je na lopti za pilates. Lopta je odlična za vežbanje trbušnih mišića  i donjeg dela leđa. Zbog okruglog oblika i većeg raspona pokreta, donji trbušni mišići više rade.

Trbušnjaci sa ispruženom nogom


Legnite na leđa, kolena su savijena, a stopala su na podu, razmaknuta u visini kukova. Isprepletite prste iza glave. Istovremeno podignite glavu, vrat i ramena i istegnite levu nogu, tako da je 30 cm od poda. Zadržite 5 sekundi. Savite nazad koleno, dok se gornji deo tela vraća u početni položaj. Ponovite isto sa desnom nogom. Uradite vežbu 20 puta, izmenjujući strane.


Podizanje nogu


Legnite na leđa i podignite noge tako da vam budu okomite na telo. Neka ne budu ispružene sasvim do kraja, nego pod velikim uglom. Spustite noge prema podu, ali ne dodirujte pod, pa ih vratite u početni položaj.  

Podizanje nogu s loptom


Napravite vežbu kao što je gore navedeno, samo nogama primite loptu za pilates. Držite je petama, a ne kolenima. Isto kao gore spuštajte i podižite noge, ali radite kraći pokret.

Bicikl


Ovo je najbolja vežba za trbušne mišiće. Dok ležite na leđima, pritisnite svoj donji deo leđa prema podu. Stavite ruke iza glave, noge podignite od poda za 10-tak centimetara, a kolena savijte pod uglom od 45 stepeni i počnite naizmenično privlačiti kolena prema telu. Kolena dodirujte laktovima i to levo koleno i desni lakat, i obrnuto. Počnite sa 10-20 ponavljanja na početku, pa sa vremenom povećavajte broj ponavljanja.


Pregibanje u stranu

Stanite sa nogama u ravnini ramena, kolena su lagano savijena. Držite bocu vode od jedne litre sa obe ruke iznad glave, ramena su prema dole. Sagnite lagano gornji deo tela prema napred i desno. Zadržite 2 udaha, pa se vratite u početni položaj, ponovite isto na levu stranu. Uradite 10 ponavljanja, izmjenjujući strane.

Daska


Za ovu vežbu stanite u položaj za izvođenje sklekova – dlanovi i nožni prsti su na podu, ruke su ispružene i drže telo. Budite u tom položaju 15-20 sekundi, pazeći pritom da vam je telo u jednoj dugoj, ravnoj liniji od glave do stopala.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka