10 trikova za uži struk

31. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Celulit, Dijete, Kalorije, Mršavljenje, Zdravlje   //   No Comment

Ne tvrdimo kako imamo prečicu do vitke linije u roku keks, ali ovim malim koracima i trikovima možete ubrzati proces mršavljenja. Svaka je kalorija bitna kada se radi o višku kila!

1. Osobe koje idu na tretmane akupunkture mogu izgubiti i 4,5 kilograma u tri meseca. Starokineska metoda lečenja koja se bazira na protoku energije kroz telo i stimulaciji određenih tačaka na koži može vam pomoći ukrotiti glad.

2. Za doručak pojedite dinju prepunu vitaminima, i jaja koja su bogata proteinima. Ovako ćete osigurati najbolju kombinaciju za topljenje masnoća.

3. Ne ručajte za stolom na poslu. U suprotnom ćete u proseku konzumirati 250 kalorija više na dan. Stručnjaci ovo zovu “amnezijom hranjenja”, koja nastupi kada jedemo u isto vreme kada izvodimo neki zadatak: gledamo televiziju, čitamo, tipkamo na kompjuteru… U tim trenutcima nismo svesni hrane koju unosimo i u pravilu ćemo pojesti više nego inače.

4. Pijte sok od šargarepe. Šargarepa, daleko najpoznatija namirnica koja štiti vid, a jedna je od retkog povrća koja obiluje betakarotenom i pektinom, može sniziti rizik od plućnih bolesti za čak 50 posto. Usitnite je u blenderu i popijte sok – ovako možete kroz 12 nedelja izgubiti do 1,8 kilograma. Šargarepa je krcata nutrijentima koji će pomoći u sagorevanju masti.

5. Ako se ne osećate spremnim za današnji trening, pustite svoju omiljenu brzu stvar i zadajte ritam.

Takođe, muzika može ušutkati onaj tihi glas u vašoj glavi koji vam govori kako je vreme za kraj vežbe jer više nemate snage i ne možete izdržati taj napor. Istraživanje pokazuje kako se taj “huškački” glas utišao u deset posto osoba koje su trčale na traci umerenim intenzitetom uz ritam muzike.

6. Ne zaobilazite meso. Iako često mislimo kako je meso glavni izvor naših problema sa težinom, to nije nužno istina. Birajte bezmasno meso, kao što je piletina ili ćuretina, koje je bogato proteinima. Proteini grade mišiće, a mišići sagorevaju kalorije četiri puta brže nego masno tkivo.

7. Grickajte čili papričice. Toplina koju izazivaju ljute papričice može povećati potrošnju kalorija i “oksidaciju” brojnih slojeva masnoće. A za one koji ne vole osećaj “paljenja”, stručnjaci su otkrili da se ekvivalent glavnog sastojka pod imenom kapsaicin pojavljuje i u nekim vrstama manje ljutih plodova.

8. Vežbajte ujutro. Telu je potrebno 11 sati bez hrane kako bi se okrenulo rezervama energije i iz njih izvuklo potrebnu snagu. Ako izbegnete kasnu večeru i vežbate uveče, trošićete svoje zalihe i povećati učinak vežbanja. Ako ipak morate nešto pojesti, neka to bude grejp ili dve narandže. Citrusi su saveznici gubitka težine.

9. Ostavite pribor za jelo između zalogaja. Kada uzmete zalogaj hrane, pričekajte dok ga u potpunosti ne prožvaćete i progutate, pa tek tada počnite sećisledeći. Često nismo svesni kako hranu trpamo u sebe brzinski, a uz to je ni ne prožvaćemo kvalitetno. Polakšom konzumacijom ćete telu dati više vremena da oseti sitost i izbeći ćete prejedanje.

10. Jogurt ili kafu posipajte cimetom u prahu kako biste sagoreli više masti. Ovaj aromatični začin uravnotežuje količinu šećera u krvi i topli masnoće – upravo ono što trebate za mršavljenje.

Za pozitivno delovanje cimeta na organizam dovoljno je konzumirati pola čajne kašičice ovog začina na dan. Posipajte ga po voću, ali ako vam je to preuobičajeni recept, probajte ga sa kuvanim krompirom ili pečenom piletinom. Probajte svako jutro pojesti jedan jogurt sa malo cimeta.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka