Uskladite šal, kapu i rukavice sa svojim imidžom

18. Sep. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Obuća, Trendovi   //   No Comment

Pravila su jednostavna, boju i model šala, kape i rukavica uskladite s kaputom i ostalom odećom…

Zbog  tople jeseni verovatno nije bilo mnogo dana kada su vam zatrebali šal, kapa i rukavice, ali zima samo što nam nije pokucala na vrata, pa ako niste do sada, definitivno je vreme da obnovite ili barem upotpunite svoju kolekciju.

Upravo su šalovi, kape i rukavice jedni od najkorisnijih delovai asesoara, jer ne samo da mogu obogatiti vaš izgled, nego će, a što je i najvažnije – grejati vas.
Ove godine, zaista je teško se snaći u šumi predivnih i različitih modela. Jednostavno, ne možete pogrešiti ako ćete staviti na vunenu kapu, šubaru, pravo ili veštačko krzno, duge ili kratke rukavice, šarene ili jednobojne.  Na vama je da ih uskladite međusobno i naravno sa kaputom, obućom, torbicom…
Zanimljivo je spomenuti da žene šalove, kape i rukavice po bontonu ne moraju nigde skidati, pa ako vam neće biti previše vruće mogu vam poslužiti kao modni dodatak i u zatvorenim prostorima.
Ako ipak imate smisla za pletenje ili šivenje, možete ih sami izraditi, jednobojne ili u boji, ili na njih možete prišiti različite detalje i istaknuti njihovu unikatnost.

Kapa glavu čuva

Izaberite kapu prema sopstvenom obliku lica, i prema vrsti kaputa i jakne koju planirate nositi uz to. Za mlađe devojke i žene, vunena kapa uvek je dobrodošla kako bi upotpunile imidž sportske elegancije.

12

34

Vunene kape gljivastog oblika pristaju većini žena. Ove godine nose se one debelog i zanimljivog pletenja, i naravno boja.

12

3

Castro kape i Sherlock kape ove godine popularne su u različitim kariranim i jednobojnim izdanjima, i različitim vrstama materijala. Mana im je što nisu baš pogodne za veće hladnoće, ali dobra strana im je što ih možete kombinovatii sa sportskom, ali i elegantnijom odećom.

45

6

Šubare više ne nose samo starije gospođe sa dubljim džepom. Sada ih na svakom koraku može naći u raznim bojama, od veštačkog i pravog krzna. One  su za nešto elegantnije kombinacije, dok su one sa nastavcima za uši za sportsko izdanje i vrlo hladne dane.

Šal kao modni dodatak


Šalovi su u poslednjih nekoliko godina postali neizostavni modni dodatak zimi. Ali, postoji nekoliko pravila koje morate poštivati prilikom kombinovanja odeće i šala.
Ako vam je kaput debeo neka takav bude i šal, ako vam je kaput nešto tanji i elegantniji, neka takav bude i šal.  

12

34

Evo nekoliko kombinacija da dnevni look.
Ove godine ponovo su došle u modu šal-kape, odnosno šal i kapa u jednom. Ima ih u brojnim kombinacijama, od sportskih do onih elegantnih. Ali, pripazite pre nego što kupite takav komad asesoara, jer n
e pristaje svima i uz svaku odeću.
Što se tiče uzoraka, vrede ista pravila kao i za kape. Ako je ikako moguće šal, kapu i rukavice kupite u kompletu.

12

34

Elegancija se zimi često povezuje sa krznom, bilo ono pravo ili veštačko, i kašmirom, što nije bez razloga. Za svečanije večere, izlaske i slično, sa ovakvim šalovima ne možete pogrešiti.

Pletene i kožne rukavice



Koliko puta u životu ste pomislili „uh, da sam barem uzela rukavice“. Nemojte da vam se to i ove godine dogodi. Imajte ih uvek, doslovno „pri ruci“, u torbici ili džepovima od kaputa. Ove godine ponovno su u modi one samo sa palcem, sa otvorenim prstima (samo za toplije dane), i sa dugim nastavkom sve do lakta.

567

89

Ukoliko ste se odlučili za kožne rukavice, znači da ćete ih nositi s elegantnijom odećom. Na vama je da izaberete želite li one s dužim nastavkom ili kraćim.

123

456

Prijatnije će vam biti rukavice od prirodne kože, zato jer će vam ruka bolje disati, a ako želite da vas štite od većih hladnoća i da nisu samo za „šminku“, kupite one sa debljom postavom.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka